ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αυτός είναι ο Δατσέρης που αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «φούσκα» και παραιτήθηκε


ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ «ΡΗΓΜΑ» ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 
Ο Γιάννης Δατσέρης, γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, τάραξε τα (ήδη ταραγμένα) «νερά» της Ιπποκράτους. Χαρακτηρίζοντας, με δηλώσεις του, «φούσκα» το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οδηγήθηκε στην παραίτηση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Προ ημερών, ο Γ. Δατσέρης είχε φτάσει στα πρόθυρα της παραίτησης, μετά...
από άρθρο του με το οποίο στρεφόταν εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου. Τότε η κρίση αποσοβήθηκε. ΟΔατσέρης δεν είναι νέος στο ΠΑΣΟΚ και ουδείς μπορεί να τον χαρακτηρίσει «κηπουρό».

Ο κ. Δατσέρης, γιατρός στο επάγγελμα, εντάχθηκε στο κόμμα το 1974, στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε και σπούδαζε. Αναδείχθηκε σε τοπικό και πανελλαδικό στέλεχος της νεολαίας και του κόμματος. Έμεινε στη Θεσσαλονίκη ως τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ΄80, οπότε και παντρεύτηκε και κατέβηκε στην Αθήνα. Σύζυγός του είναι η Συλβάνα Ράπτη- δημοσιογράφος και σήμερα ευρωβουλευτής.

Στον γάμο του είχε δύο κουμπάρους: τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Χρήστο Παπουτσή. Με τον πρώτο- όπως λέγεται, διατηρεί άριστες σχέσεις έως και σήμερα. Με τον δεύτερο, η φιλία έχει διαταραχθεί για πολιτικούς λόγους.

Ο Δατσέρης, ως πολιτικός φίλος της Βάσως Παπανδρέου, εργάστηκε για την ανάδειξη του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια απέκτησε προσωπικές θέσεις και με τον τότε πρωθυπουργό και θεωρείτο ακραιφνής «Σημιτικός». Σιγά- σιγά εντάχθηκε στο «μπλοκ Βενιζέλου», τον οποίο και γνώριζε από τη Θεσσαλονίκη.

Τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον στήριξε και στην αναμέτρησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον Χρήστο Παπουτσή. Ήταν από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στην Ιπποκράτους μετά την εκλογή Βενιζέλου για να… παραλάβουν τα κλειδιά.

Ήταν από τους πλέον έμπιστους μυστικοσυμβούλους του νέου προέδρου. Πάντα διαχειριζόταν (επιλεκτικά) τις σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου με δημοσιογράφους- εξ ου και η θέση του γραμματέα επικοινωνίας. Οι δηλώσεις του, τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Λίγοι όμως πιστεύουν ότι θα απομακρυνθεί από το περιβάλλον Βενιζέλου.

ΑρΠα
Από newpost, μοντάζ Γρέκι