ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απειλούνται περικοπές




Με μισθολογικές περικοπές απειλούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν πετύχει το πακέτο των 11,5 δισ., αφού η τροϊκανή κυβέρνηση απειλείται πως αν δεν εφαρμόσει κατά γράμμα το πακέτο μέτρων, τότε θα τεθούν σε εφαρμογή αυτόματες μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.
Και κατά πώς φαίνεται είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία των μισθολογίων των δημοσίων υπαλλήλων, διότι όχι μόνο πρόκειται να παρουσιαστούν αποκλίσεις στην υλοποίηση του πακέτου με τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αλλά είναι φανερό ότι θα αποτύχει ολοκληρωτικά. Με αποτέλεσμα, η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων να είναι αυτόματη.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πως αν στο τέλος της επόμενης χρονιάς υπάρχει απόκλιση από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 600 εκατ. ευρώ, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλογες περικοπές στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2014. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι αν υπάρξει μαύρη τρύπα, θα καλυφθεί από τους μισθούς και όχι τις συντάξεις.
Οι τροϊκανοί την ίδια ώρα ζητούν επιτακτικά και τα ονοματεπώνυμα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, στις οποίες επιμένουν σε κάθε επαφή με το οικονομικό επιτελείο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν για περικοπές 5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μέτρο που όμως τελικά δεν συμπεριελήφθη στο πακέτο.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αποδεχόμενη τη ρήτρα «απόκλισης», θα επιχειρήσει να περάσει και τη ρήτρα «ισοδύναμων» (!!!) – τώρα το πού θα τα βρει είναι άλλο θέμα. Θα επιχειρήσει πάντως να πείσει τους δανειστές πως αν μέσα στο 2013 τα έσοδα από φοροδιαφυγή ή τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης είναι υψηλότερα του αναμενομένου, τότε θα πρέπει να διαγραφεί μέρος των σκληρών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Το Ποντικι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2CwVWEAYS