ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Νοσηλευτική Ημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Η επαρκής νοσηλευτική στελέχωση βασικός πυλώνας στην ποιότητα παροχής υγείας


Με τη συμμετοχή πλήθους νοσηλευτών από όλη την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα "Επαρκής Νοσηλευτική Στελέχωση - Βασικός Πυλώνας Ποιότητας στην Φροντίδα Υγείας".
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Νομού Πιερίας από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Β' ΠΕ.ΣΥ της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης φρόντισε να επαναλάβει ότι το νοσοκομείο δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται αλλά αντίθετα γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την αναβάθμισή του. Παράλληλα, εξήρε το έργο όλων των εργαζομένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας και απευθυνόμενος στην κα Ελένη Φωτιάδου εξέφρασε την ελπίδα του να ξεπεράσει το έργο των προκατόχων της.
"Χωρίς τη νοσηλευτική υπηρεσία δεν θα είχε γίνει η μετακόμιση του Γενικού Νοσοκομείου και τώρα θα δοκιμαστούμε στη μετεγκατάσταση του ΨΝΠΟ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διοικητής, συμπληρώνοντας πως με τη συνένωση των δύο μονάδων υγείας του Νομού θα επέλθει ριζική αναδιοργάνωση του νοσηλευτικού προσωπικού και το νέο οργανόγραμμα θα γίνει αντικείμενο συζήτησης ώστε όλοι μαζί να συναποφασίσουν πως θα αξιοποιηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακπουνίδης Παναγιώτης Διοικητής του Γ.Ν. Νάουσας χαιρετίζοντας την εκδήλωση υπογράμμισε πως το Γ.Ν. Κατερίνης αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας και πως οι νοσηλευτές το υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το γεγονός ότι η ποιότητα στην παροχή υγείας είναι το ζητούμενο τόνισε στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μανώλης Κοσμαδάκης συμπληρώνοντας πως "θέλουμε να πιστεύουμε ότι πλέον με τη συνένωση των δύο νοσοκομείων και την συνένωση των δυνάμεων όλο αυτό θα το πάμε παραπέρα".
Ο κ. Κοσμαδάκης στάθηκε ιδιαίτερα σε αριθμούς κάνοντας λόγο για μία φυσική απομείωση του προσωπικού που υπηρετεί, καθώς αυτή τη στιγμή είναι -52 από σύνολο 306 εργαζομένων.
Τέλος ο πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτών της Β' ΠΕΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πατινέας εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημερίδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Οι νοσηλευτές παίρνουν πρωτοβουλίες σαν κι αυτή και σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα θα πρέπει όλοι να επανακαθορίσουμε τον ρόλο μας. Παλεύουμε για το αυτονόητο για σύγχρονες και ασφαλείς νοσηλευτικές υπηρεσίες. Ο εξορθολογισμός στη δημόσια υγεία έχει γίνει ταυτόσημο με τις οριζόντιες περικοπές".