ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Π.Ε. Πιερίας στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας




 
  Σοφία Μαυρίδου: «Παντρεύουμε τον τουρισμό με τα ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα για να έχουμε ένα γλυκό και ευεργετικό αποτέλεσμα σαν το μέλι μας»
Άλλη μια συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας έκλεισε με επιτυχία.



Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου,επισκέφθηκαν περισσότεροι από 20000 επισκέπτες, που εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο της ελληνικής υπαίθρου και τα εκλεκτά μελισσοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Το προσεγμένο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επισκέφτηκαν εμπορικοί αντιπρόσωποι, αντιπρόσωποι εξαγωγικών εταιρειών, ενεργοί μελισσοκόμοι, εν δυνάμει μελισσοκόμοι, αλλά και καταναλωτές που επιθυμούσαν να μάθουν τα μυστικά του μελιού.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να προμηθευτεί δωρεάν dvd για τη βασιλοτροφία, έντυπο τουριστικό υλικό για την Πιερία ενώ ο κληρικός, Ευάγγελος Καρακάσης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς όντας καταρτισμένος σε θέματα μελισσοκομίας, παρουσίασε λεπτομερέστατα τις τεχνικές μεθόδους των μελισσοκόμων.

Οι Πιεριείς μελισσοκόμοι που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους άλλων περιοχών, να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου, να παρακολουθήσουν νέες τεχνικές στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων όπως και ημερίδες που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ .

Η Π.Ε.Πιερίας μέσα από το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας , ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τόσο το Πιερικό μέλι όσο και τον εκπληκτικό τόπο της. «Προσκαλέσαμε τον κόσμο να γευτεί το αρίστης ποιότητας μέλι μας, προκειμένου μέσα από αυτό το γευστικό ‘’ταξίδι’’ να τον προκαλέσουμε να επισκεφθεί την Πιερία και να γνωρίσει και τα υπόλοιπα νόστιμα προϊόντα που απαρτίζουν το αγροτικό καλάθι της Π.Ε.Πιερίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που πρόσθεσε ότι στην Π.Ε.Πιερίας προσπαθούμε να παντρέψουμε τον τουρισμό με τα ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα για να έχουμε ένα αποτέλεσμα γλυκό και ευεργετικό σαν το μέλι μας.

Σημαντικές επαφές για την προβολή του πιερικού μελιού, την ενίσχυση του κλάδου και τη διενέργεια σεμιναρίων με πανελλήνια συμμετοχή στη Μεθώνη Πιερίας -σε συνεργασία με ειδικευμένους φορείς που ασχολούνται με τη μελισσοκομία- πραγματοποίησε, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Άλλωστε, σημαντική ήταν και η αρωγή του δημοσιογράφου της DION TV , κ. Γιάννη Τσιμπονίδη, στην ανάδειξη των προϊόντων και στην ανάπτυξη συνεργασιών με μελισσοκόμους άλλων περιοχών και εμπορικών αντιπροσώπων για την άρτια προβολή των παραγόμενων προϊόντων.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προσπαθεί με τις δράσεις της να βρίσκεται στο πλευρό των μελισσοκόμων της Πιερίας και να αναδείξει το εξαιρετικό Πιερικό Μέλι που παράγεται στην περιοχής μας», επισήμανε ο κ. Δημήτρης Ρουκάς.

Τις ευχαριστίες του στην Π.Ε.Πιερίας για την κάλυψη του κόστους ενοικίασης του περιπτέρου για την παρουσία του συλλόγου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας, κ. Κώστας Παπαγιανούλης, που όπως τόνισε «για μια ακόμη φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να προβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο το θαυμάσιο μέλι που παράγουμε με τόσο μεράκι άλλα και τον όμορφο τόπο μας».