ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τον Βενιζέλο πότε θα τον προφυλακίσουν;





Κλίμα ίδιο με εκείνο της επιχείρησης "καθαρά χέρια" επιχειρείται να στηθεί γύρω από την υπόθεση Λαυρεντιάδη/Proton Bank με τις δικαστικές αρχές να διατάσσουν, με εντάλματα, τις συλλήψεις στελεχών που εμπλέκονται. Σήμερα προσήχθησαν τρία ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη, οι κ.κ. Αν. Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίντζας, Δ. Σαραμαντής.  ενώ αναμένεται νέος κύκλος συλλήψεων για την υπόθεση ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου.
Ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψη του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη και ιδιοκτήτη του Flash 96. Από την υπόθεση αναμένεται να προκύψουν στοιχεία που θα εμπλέκουν και άλλους τραπεζικούς καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος. Το ερώτημα είναι σε πιο βαθμό θα πιέσει η δικαιοσύνη για την αποκάλυψη της αλήθειας...
Όπως όλα δείχνουν η δικαιοσύνη υλοποιεί σχέδιο στη βάση της κυβέρνησης για την εμπέδωση της "κάθαρσης" στις επιχειρήσεις, ξεκινώντας μάλιστα από τα "μεγάλα ψάρια", το κατά πόσο βέβαια ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ο "νονός" ή το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης μένει να αποδειχθεί στη συνέχεια.
Στο μικροσκόπιο όμως των εισαγγελικών Αρχών μπαίνει και το σχέδιο που εξύφανε και ολοκλήρωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φρόντισε να πριμοδοτήσει «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» την υπό κατάρρευση τράπεζα με 100.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φρόντισε, εκ των υστέρων, να «αθωώσει» τον εαυτό του και μάλιστα αναδρομικά, καθώς με μια διάταξη της «ντροπής» έδωσε «συγχωροχάρτι» για όλες τις πριμοδοτήσεις τραπεζών από υπουργούς Οικονομικών, από το 1997 και εντεύθεν.
Ιούλιος 2011. Δύο μήνες προτού οι εισαγγελικές Αρχές ξεκινήσουν να «σκαλίζουν» την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ενώ οι «φήμες» για ένα σκάνδαλο το οποίο βρισκόταν προ των πυλών πύκνωναν, ο κ. Βενιζέλος διαβίβασε, μέσω του τότε γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ηλία Πεντάζου, στη Δ49 Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού, την εντολή να πιστώσει στην τράπεζα Proton Bank 100.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο, 
 
 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2F28CnYuN