ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με παγωνιά από απόψε


Ραγδαία προβλέπεται να είναι η επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, με πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς βόρειους ανέμους...Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ προβλέπονται βροχές, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα έχουμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 10 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Από 7 ως 16 βαθμούς θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά του Ιονίου όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.
Ανάλογο το σκηνικό στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 5 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα έχουμε επίσης βροχές καταιγίδες με δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι ισχυρής έντασης ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 9 βαθμούς Κελσίου. 
Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Την Πέμπτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο παγετός θα είναι τοπικά ολικός στα βορειοδυτικά.
Την Παρασκευή θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών και χιονόνερου το πρωί.
Στα υπόλοιπα θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και στα ημιορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.