Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 μπαγκέτα ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μερικά ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
Μία πικάντικη σάλτσα, προαιρετικά
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο μπολ, προσθέτουμε τις γαρίδες καθαρισμένες, τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, την γλυκιά σάλτσα τσίλι, και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε την μπαγκέτα του ψωμιού κατά μήκος στα δύο, και μετά κατά πλάτος σε τέσσερα κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνεια των κομματιών του ψωμιού με μαγιονέζα, και τα ψήνουμε στο φούρνο, ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Τοποθετούμε πάνω από τα ψημένα ψωμιά 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα με τις γαρίδες. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας το πιάτο μας με μια πικάντικη σάλτσα.
Καλή Όρεξη!
Υλικά:
1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 μπαγκέτα ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μερικά ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
Μία πικάντικη σάλτσα, προαιρετικά
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο μπολ, προσθέτουμε τις γαρίδες καθαρισμένες, τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, την γλυκιά σάλτσα τσίλι, και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε την μπαγκέτα του ψωμιού κατά μήκος στα δύο, και μετά κατά πλάτος σε τέσσερα κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνεια των κομματιών του ψωμιού με μαγιονέζα, και τα ψήνουμε στο φούρνο, ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Τοποθετούμε πάνω από τα ψημένα ψωμιά 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα με τις γαρίδες. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας το πιάτο μας με μια πικάντικη σάλτσα.
Καλή Όρεξη!