ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας Σε ετοιμότητα για πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό



Συνεδρίασε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κας Σοφίας Μαυρίδου και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Κωνσταντίνου Κοκολάκη.
Στη χθεσινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Διοικητής του Γ.Ν. Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού, υπαλλήλων πολιτικής προστασίας των Δήμων, εθελοντικών οργανώσεων, ομάδων διάσωσης, ορειβατικών συλλόγων, αλλά και εκπροσώπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Αντιπεριφέρειας από πλευράς μηχανημάτων αλλά και προσωπικού για την αντιμετώπιση των φαινομένων ενόψει χειμώνα.


Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κοκολάκης σημείωσε πως ο περσινός χειμώνας θα μείνει αξέχαστος, λόγω του πολύ χιονιού. Κάνοντας μία μεσο - μακροπρόθεσμη πρόβλεψη είπε πως ο Δεκέμβριος θα έχει μία κάποια παγωνιά, αλλά ο Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2013 φέτος θα είναι έναν βαθμό κελσίου πάνω από το φυσιολογικό, με χιόνια στα ορεινά και βροχές στα πεδινά. Υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι οι δήμοι πρέπει να προμηθευτούν έγκαιρα αλλάτι, ενώ για άλλη μια φορά υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Κλείνοντας, ζήτησε από όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και τους φορείς που συμμετέχουν στην πολιτική προστασία να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρξει άμεσος συντονισμός.