ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ,ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ...




ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛ@ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ-ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ-ΚΤΕΟ; 
 ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ; ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ... ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ...

Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του 2012 και μόνο ένας στους δύο ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχει πάει έως σήμερα να

πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Αυτό είναι ένα νέο σοκ για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που από τον περασμένο Αύγουστο βλέπει τους Ελληνες (και κυρίως τα στρώματα που ήταν πάντα συνεπή σ' αυτό) να αρνούνται να πληρώσουν ακόμα και τον φόρο εισοδήματος.

Αιτία είναι τα καθημαγμένα οικονομικά των περισσοτέρων, που πληρώνουν τα απανωτά χαράτσια τα οποία επινοούν ντόπιοι και ξένοι φορομπήχτες, καθώς αδυνατούν να τα βάλουν με τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες του δημόσιου χρήματος οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια στιγμή έχουν τυπώσει το σχετικό παραστατικό από το TAXISNET τέσσερις στους πέντε πολίτες, γεγονός που σηματοδοτεί και τη μεγάλη απροθυμία των ανθρώπων να φτάσουν στα ταμεία (εφοριών και τραπεζών) για να πληρώσουν.

Πάντως και χθες σε τράπεζες και εφορίες επικρατούσε κυριολεκτικά χάος, με τις ουρές να είναι τεράστιες, ενώ είναι ελάχιστοι οι εντεταλμένοι υπάλληλοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και έως χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4.500.000 εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr σε σύνολο 5.500.000 ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους 10 φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Στο μέτωπο των εισπράξεων, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 600.000.000 ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,2 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι περίπου οι μισοί υπόχρεοι, αν και έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2GNOyNoSv