ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι εύκολες λύσεις μήπως είναι και οι πιό επικίνδυνες;



Η Ελλάδα, από τη μία άκρη της έως την άλλη, βρίθει θησαυρών. Σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας αν σκάψει κάποιος, ακόμη και στην τύχη, είναι πολύ πιθανό να βρει αρχαιότητες ανυπολόγιστης αξίας. Τούτος ο τόπος, σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο, λούζεται από τον γενναιόδωρο και ζωοδότη ήλιο.

Η ελληνική φύση χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή ποικιλία σε πανίδα και χλωρίδα. Τα τοπία εναλλάσσονται με τρόπο που αιφνιδιάζει. Ενώ οδηγείς και αντικρίζεις πλαγιές βουνών, ξαφνικά προβάλλει ακτογραμμή και σε μηδενικό χρόνο εισέρχεσαι σε πλούσιο δάσος. Σαν μικρογραφία του κόσμου ολόκληρου είναι η Ελλάδα, με ανεκτίμητο πετράδι στο στέμμα του μεγαλείου της τον υπέροχο, γενναίο και πανίσχυρο λαό της.

Φυσικό επόμενο είναι, μέσα σε όλα τούτα τα καλά του Θεού, να υπάρχει ορυκτός πλούτος. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν αποδείξει την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Δεν διασφαλίζει ούτε δευτερόλεπτο από τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη και χρυσές λίρες να έβρεχε επί εβδομάδες, η Ελλάδα δεν θα ξέφευγε από τη μέγκενη της τρόικας, της ξενοκρατίας, της ύφεσης και της κακομοιριάς, στην οποία την έχει ρίξει η άχρηστη ελίτ της.

Ευτυχώς, η ζωή σε κανέναν λαό δεν προσφέρει λύσεις, τις οποίες δεν διεκδικεί. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο και τα γεωφυσικά «προικιά» της πατρίδας μας βγουν αύριο στην επιφάνεια, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν διαρραγεί πλήρως οι σχέσεις με το άθλιο μεταπολιτευτικό συνδικάτο του εγκλήματος, οι κάτοικοι της χώρας μόνο συμφορές θα αντιμετωπίσουν. Κανένα καλό.

Δεν ισχύει το σενάριο «βγάζουμε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ησυχάσαμε». Αν οι φαύλοι αστέρες της παρακμής απλώσουν τα χέρια τους στα νέα εθνικά διαθέσιμα, τότε θα έχουν αρχίσει να δρομολογούνται οι διαδικασίες της επόμενης χρεοκοπίας.

Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή, εγρήγορση και άμεση απόσυρση όλων των νοσογόνων πολιτικών, μιντιακών και οικονομικών παραγόντων στο... χρονοντούλαπο της Ιστορίας ή όπου αλλού προβλέψει η ελληνική Δικαιοσύνη.