ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η Πιερία υποδέχθηκε με ωραίες μελωδίες το 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου



Πλημμύρισε από μελωδίες η κεντρική πλατεία της Κατερίνης το βράδυ της Παρασκευής, που χάρισαν στιγμές χαράς και απόλαυσης στους πολυπληθείς θεατές.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης και τους Δήμους Δίου - Ολύμπου και Πύδνας - Κολινδρού και είχε ως στόχο την παρουσίαση του προγράμματος του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο ευρύ κοινό και την ανάδειξη της πολιτιστικής δραστηριότητας των δήμων της Πιερίας.

Η εκδήλωση με τον τίτλο "Η ΠΙΕΡΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 41Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ" πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικά σχήματα των τριών δήμων.

Την αυλαία άνοιξε η μπάντα ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ που παρουσίασε ένα πολυπρόσωπο σφιχτοδεμένο σύνολο, που με την δυναμική μπαγκέτα του μαέστρου Γιώργου Γκοτζαμάνη, έδωσε ένα μαγευτικό μουσικό πρόγραμμα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Ο ήχος της μπάντας ήταν διαυγής, συμπαγής με εξαιρετικά ηχοχρώματα, που κάλυψαν με ένα μουσικό πέπλο την πλατεία. Εξαιρετικές στιγμές, καταπληκτική διασκευή των παιδιών του Πειραιά, η έξοχη ρυθμική και ερωτική Κομπαρσίτα, και το γεμάτο νοσταλγία Πτί Φλέρ με το καταπληκτικό σολάρισμα του σαξόφωνου που έδωσε με ένταση την χαρμολύπη του έρωτα.

Ένα μεγάλο μπράβο στο μαέστρο και τους εξαιρετικούς μουσικούς της μπάντας.

Η συνέχεια στην μπάντα ΑΙΓΙΝΙΟΥ. Ο πολύπειρος μαέστρος Αλέξανδρος Αδαμόπουλος με την εξαιρετικά ανάλαφρη μπαγκέτα διεύθυνε μία νεανική μπάντα με ιδιαίτερη χάρη και μελωδικότητα.

Γνωστά ελληνικά τραγούδια παρουσιάστηκαν ως έξοχα και μοναδικά ορχηστρικά κοντσέρτα.

Πολύ ενδιαφέρουσες οι εισαγωγές των μουσικών κομματιών με τα κρουστά, που προκαλούσαν την προσοχή των ακροατών, για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο χαρμόσυνος διάλογος μεταξύ των χάλκινων με τον στιβαρό ήχο και των κλαρίνων και των κλαρινέτων με τον ανάλαφρο και παιγνιώδη ήχο.

Η μπάντα έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σε ορχήστρα μιούζικάλ υψηλού επιπέδου, εξαιρετικές στιγμές οι εκτελέσεις ελληνικών μουσικών κομματιών, Ζορμπάς, Οδός Ονείρων, Χαρταετός, Η αγάπη θέλει δύο, Σου σφυρίζω.

Ένα μεγάλο εύγε στον μαέστρο και τα μέλη της μπάντας, που παρά το νεαρό της ηλικίας έδειξαν εξαιρετική κατάρτιση.

Το κλείσιμο της βραδιάς ανέλαβε το νεανικό σύνολο KAMA DUO AND FRIENDS (Δημήτρης Ζαμαντζάς πιάνο-φωνή, Ιβάν Ναβροζίδης κλαρινέτο-σαξώφονο η Μαρία Δραγασιά φωνή και ο Διονύσης Κουτουζίδης βολί) το οποίο πραγματικά μάγεψε με τις υπέροχες μουσικές διασκευές τους.

Ήταν μια μαγική βραδιά, ένα μελωδικό καλωσόρισμα στο 41Ο Φεστιβάλ Ολύμπου που ξεκινάει με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 7 Ιουλίου στο Δίον.

Ήταν όμως και μια βραδιά αποκάλυψης, η Πιερία εξελίσσεται σε κέντρο μουσικής παιδείας υψηλού επιπέδου, το πιστοποίησαν τα σύνολα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί συνθήκες για να προσανατολίσει ο ΟΡΦΕΟ τον προγραμματισμό του στην ανάδειξη της τοπικής μουσικής δημιουργίας.

Το 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου επιφυλάσσει φέτος πολλές τέτοιες εκπλήξεις. Ήδη έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση.