ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ευχαριστούμε την "Αγκαλιά" που με την αγάπη της έχει γίνει η "φωλιά" για παιδιά που αντί να μαραζώνουν σε ιδρύματα μεγαλώνουν με χαρά και στοργή έτσι ώστε να είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους ως υγιείς ενήλικες στην κοινωνία μας!



Η «ΑΓΚΑΛΙΑ»
της Κατερίνης

Η πρώτη Παιδική Στέγη-Οικογενειακή Εστία
στην Ελλάδα για «παιδιά σε κίνδυνο»

Λειτουργεί με μητέρα και πατέρα, και τέσσερα παιδιά με πρότυπο μια  φυσιολογική οικογένεια

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο στέγασης παιδιών σε κίνδυνο, παιδιών που η φροντίδα και η επιμέλεια τους αφαιρείται από τους φυσικούς γονείς και αποδίδεται ΟΛΙΚΑ στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά από Δικαστική Απόφαση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου αυτού μοντέλου είναι ότι η στέγαση 3 – 5 παιδιών σε κίνδυνο γίνεται σε ΣΠΙΤΙ με την παρουσία επί 24ώρου παντρεμένου
ζευγαριού, μητέρας και πατέρα, ενώ τα παιδιά νιώθουν ότι ζουν σε μια πραγματική οικογένεια και όχι σε ορφανοτροφείο. Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει ήδη αποκτήσει την πρώτη άδεια στην Ελλάδα και προγραμματίζει να εφαρμόσει το μοντέλο αυτό και σε άλλες πόλεις της πατρίδας μας. 10 χ 10 χ10. Σε 10 χρόνια, 10 σπίτια σε 10 πόλεις.
Χωρίς κρατικές οικονομικές επιχορηγήσεις, μόνο με τη δική σας αγάπη και συμμετοχή.
Στηριζόμαστε 100% στις αυτοπροαίρετες δωρεές μελών και φίλων που επιθυμούν να δουν παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια όχι σε ίδρυμα.

Mε 25-50€ το μήνα γίνε ανάδοχος ενός παιδιού της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ». Η «ΑΓΚΑΛΙΑ» χρειάζεται υποστηρικτές, θετούς, αναδόχους - πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες που μπορούν να υποστηρίξουν ένα παιδί της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» σαν παιδί ή σαν εγγονάκι τους.  Παιδιά σχολείου ή φροντιστηρίου, μια επιχείρηση, ή και διάφορες ομάδες μπορούν να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού. Καταστηματάρχες μπορούν να ζητήσουν ένα ειδικό κουμπαρά για ρέστα – ψιλά για την ενίσχυση της ΑΓΚΑΛΙΑΣ.

ΈΛΑ ΝΑ Σ’ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΤΩΡΑ.

Χρόνια τώρα ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ προβληματίζεται ότι στο ορφανοτροφείο Κατερίνης όπου μεγάλωσε (και που πιστεύει ότι ήταν το καλύτερο ίδρυμα της εποχής 1952-1960), δεν θυμάται να τον είχε αγκαλιάσει ούτε ένας από τους υπεύθυνους, κι’ ας ήταν το μόνο παιδί που από τα 8 του χρόνια είχα χάσει και τη μάνα του και τον πατέρα του. Αυτός βέβαια είναι ο λόγος που στην "ΑΓΚΑΛΙΑ" τα τέσσερα παιδιά μεγαλώνουν με πολλά φιλιά και αγκαλιές. Τον Ιούνιο του 2012, ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ συνάντησε μια πολύ γλυκιά παιδαγωγό του από το Ορφανοτροφείο Κατερίνης και της ανάφερα τον προβληματισμό του. Η παιδαγωγός κοντοστάθηκε αμήχανα για λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν απάντησε: «Ήσασταν πολλά παιδιά…» και αφού κοντοστάθηκε ακόμα λίγο πρόσθεσε «έλα να σου δώσω μια αγκαλιά τώρα». Ήταν μια όμορφη ζεστή ΑΓΚΑΛΙΑ.


Επικοινωνία: Χάρης Αναστασίου 23510-22005 6945154447
benjaminorphans@gmail.com    www.benjaminorphans.com