ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Στα αζήτητα η σορός της 11χρόνης


590_a1c3ee0dd8bdfe8c27d582c0b93346f3
Στα αζήτητα, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, παραμένει η σορός της 11χρονης που το μεσημέρι της Τρίτης παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη.
Μία κυρία, Βουλγαρικής υπηκοότητας, που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το άτυχο κορίτσι.
Στη συνέχεια προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το παιδί. Το διαβατήριο που προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.
Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τους γονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσης του.
Το μεσημέρι η υποδιεύθυνση εγκληματολογικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση του παιδιού ώστε με βάση αυτά τα στοιχεία να αναζητηθεί η ταυτότητά του. Μάλιστα, θα ζητηθεί και η συνδρομή της Ίντερπόλ και του ελληνικού προξενείου στη Βουλγαρία.
Η σορός της άτυχης 11χρονης παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης στο νεκροτομείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, χωρίς μέχρι τώρα οι γονείς της να έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής κι ενδιαφέροντος για το παιδί τους.
Η σορός της 11χρονης θα παραμείνει στο νεκροτομείο του νοσοκομείου “Γεννηματάς” έως ώτου οι αστυνομικές αρχές δώσουν την απαιτούμενη εντολή για το τί θα γίνει.
Πηγή: thesstoday.gr