ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς τελειωμό οι κλοπές υλικών στην περιοχή του Δ.Δίου-Ολύμπου


   Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.  ΞΗΛΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.


* ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΛΕΨΑΝ 10 ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΥΨΟΥΣ 100.000 ΕΥΡΩ, ΚΑΛΩΔΙΑ 10.000 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

* ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ

 


   





   
  Χωρίς τελειωμό είναι οι κλοπές δημόσιων υλικών στην περιοχή του δήμου Δίου-Ολύμπου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους και κυρίως στους αγρότες ενώ και ο καταχρεωμένος δήμος συνεχίζει να ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκαταστήσει όλα τα αναγκαία υλικά που κλάπηκαν ώστε να λειτουργούν οι μονάδες του, όπως π.χ. τα αντλιοστάσιά του. 


Πέρα από την κλοπή μπαταριών και καλωδίων που σημειώθηκε στο αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού Νότιας Πιερίας, στην Τοπόλιανη, στη δημοτική ενότητα Δίου κλάπηκαν 10 μετασχηματιστές σε εγκαταστάσεις αντλιοστασίων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Οι κλέφτες αφαίρεσαν και καλώδια ύψους 10.000 ευρώ ενώ κατέστρεψαν και μηχανισμούς inverter. Επιπλέον, κλέφτες αφαίρεσαν και σημαντικό τμήμα από την περίφραξη παλιού λατομείου στοΛιτόχωρο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


   Φανερά εκνευρισμένος από τα κρούσματα κλοπών είναι ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου,Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος δήλωσε: «Φτάνει πια, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Αν και καταχρεωμένος δήμος, αγοράζουμε υλικά για αποκατάσταση ζημιών, οι κλέφτες έρχονται και τα κλέβουν, εμείς αγοράζουμε ξανά και οι κλέφτες περιμένουν πότε θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές για να κλέψουν ξανά. Ε, πού θα πάει αυτή η κατάσταση»;

Ακόμη, ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση του δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να είναι επαρκής η αστυνόμευση.

Φυσικά, συνεχίζουν να ισχύουν οι επιστολές μας προς το υπουργείο προστασίας του πολίτη με αίτημα την ενιαία αστυνόμευση στον δήμο καθώς και την μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών του δήμου σε νέο και μεγάλο χώρο που παραχωρεί ο δήμος στο υπουργείο προς τον σκοπό αυτό».

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ.

Συγκεκριμένα, στις 31/10/2012 ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, απέστειλε εκ νέου έγγραφο προς υπουργό κ.Δένδια για ενιαία αστυνόμευση του δήμου και μετεγκατάσταση αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου σε νέο χώρο, ως εξής:

«Δια του παρόντος εγγράφου, σας αποστέλλουμε εκ νέου αίτημα για μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, επειδή, λόγω της λειτουργίας του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Δίου-Ολύμπου, διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλογη προσαρμογή και στα ζητήματα της αστυνόμευσης, της ασφάλειας και γενικότερα της προστασίας των πολιτών.

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι το έτος 1949 με την υπ’ αριθμόν 6 απόφαση του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου, παραχωρήθηκε έκταση 600 τετραγωνικών μέτρων στη θέση «Κατούνια» (πάρκο) για την ανέγερση του σημερινού Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου.

Σήμερα ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προτίθεται να παραχωρήσει ίση έκταση (600 τ.μ.) ή όση έκταση απαιτείται για μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου στη θέση «Ξηροκάμπι» Λιτοχώρου, σε χώρο οικοδομήσιμο, κοντά στην εθνική οδό, σε υπάρχουσα πολεοδομική μελέτη (ΦΕΚ 428/Δ’/22-04-2005).

Η πρότασή μας για μετεγκατάσταση κατατίθεται λόγω της λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου ο οποίος περιλαμβάνει τους τρεις πρώην Δήμους Ανατολικού ΟλύμπουΛιτοχώρου και Δίου, δηλαδή 12 χωριά και, επιπλέον, 8 οικισμούς. Θεωρούμε δε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις αλλαγές των Δήμων.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα η αστυνόμευση του Δήμου μας γίνεται κατά τα 2/3 από το Α.Τ. Λιτοχώρου (Δημοτικές Ενότητες Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου) και κατά το 1/3 από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Πιερίας. Αντίθετα, εμείς ως Δήμος Δίου-Ολύμπου θεωρούμε ότι η αστυνόμευση στην περιοχή μας πρέπει να είναι ενιαία και γι αυτό προτείνουμε ιδρυθεί ένα Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα που θα εδρεύει στο Λιτόχωρο και μάλιστα στο κομβικό σημείο που προτείνουμε.

Έτσι θα αστυνόμευση ολόκληρου του Καλλικρατικού Δήμου και όχι ενός τμήματος του δήμου μόνο, ενώ η θέση που προτείνουμε είναι ιδανική, διότι βρίσκεται χωροταξικά στο κέντρο του Δήμου Δίου-Ολύμπου και οι πολίτες που θα προσέρχονται εκεί, θα έχουν καλύτερη και ανετότερη πρόσβαση».