ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Βοήθησε τον συνάνθρωπο σου, διέδωσε το άρθρο!


Σχεδόν καθημερινά ακούμε για συνανθρώπους μας που δεν έχουν να πιο απλά πράγματα για να ζήσουν, την ίδια ώρα που εμείς ενδεχομένως να πετάμε τρόφιμα, παλιά καλά ρούχα στο κάδο των σκουπιδιών...
Έτσι μαζεύονται τόνοι τροφίμων και ρούχων που θα μπορούσαν να προσφερθούν δωρεάν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Αυτό το κατάλαβαν και στη Γερμανία, που μπορεί να μη πλήττεται από τη κρίση, αλλά το γεγονός ότι πέτονται τρόφιμα στα σκουπίδια δε πέρασε απαρατήρητο. Εκτιμάται μάλιστα σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Προστασίας των Καταναλωτών, πως κάθε Γερμανός πετάει κάθε χρόνο περίπου 81,6 κιλά τροφίμων.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, πως στο ίντερνετ υπάρχει μια πλατφόρμα (foodsharing.de) στην οποία μπορεί ο καθένας να προσφέρει από το περίσσευμα του. Με βάση έναν χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ποστάρει, τι είναι πρόθυμος να δώσει.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να ιδρυθεί και στην Ελλάδα μας μια τέτοια σελίδα, και επειδή εγώ δεν έχω τη τεχνογνωσία να τη φτιάξω, απευθύνομαι στους συμπολίτες μου που ίσως να έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας. Γι αυτό παρακαλώ να διαδοθεί αυτό το άρθρο σε όλα τα φόρουμ και κοινωνικά δίκτυα, ώστε να καρποφορήσει σύντομα.
Η Ελλάδα έχει λαμπρά κεφάλια με την απαιτούμενη τεχνογνωσία!
Έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να δείξουμε την αλληλεγγύη, ευκολότερα, χωρίς να χρειαζόμαστε να τοποθετούμε τρόφιμα και ρούχα που θέλουμε να δωρίσουμε, δίπλα στους κάδους που εν μέρη είναι και ταπεινωτικό για εκείνον που έχει ανάγκη.

Σας ευχαριστώ θερμά, Δημήτρης εκ Γερμανίας

Αναγνώστης