ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή Στρατηγού της ΠΡΩΗΝ ΕΛ.ΑΣ...ΝΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ στον Αντώνη Σαμαρά…”Ποια χώρα θα απομείνει για να σώσετε;”




Κύριε Πρωθυπουργέ, καλή χρονιά, είμαι ένας συνταξιούχος ένστολος, που δυστυχώς το σύστημα μου κόλλησε τη …ρετσινιά του «ειδικού μισθολογίου».

Οχι κύριε Πρωθυπουργέ δεν είμαι τέτοιος, γιατί είμαι των «τριών και εξήντα». Φαίνεται πως οι σπουδαγμένοι συμβουλάτορές σας δεν σας είπαν, ότι στους ένστολους δεν υπάρχει «ειδικό μισθολόγιο», γιατί απλούστατα δεν έχουν προνόμια, ελαφρύνσεις και άλλα καλούδια. Ας είναι, το θέμα μας κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί κανείς από τους αρμοδίους δεν καταλαβαίνει, είναι η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων όλων των ταμείων κάθε τέλος του μηνός, αρχής γενομένης από το Γενάρη.

Δεν γνωρίζω κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος εισηγείται τέτοιες αλλαγές και δημιουργία άλλης μιας Ανεξάρτητης Αρχής, για την πληρωμή των συντάξεων, λέτε και απέτυχε ο προηγούμενος τρόπος καταβολής του «κόπου μας», λέτε και η δημιουργία άλλης μιας Ανεξάρτητης Αρχής, για «βόλεμα κάποιου» θα σώσει την Ελλάδα, λέτε και τόσες άλλες που υπάρχουν έσωσαν την Ελλάδα και πρόσφεραν ανακούφιση στον Ελληνικό λαό, εκτός και αν πρέπει και αυτό να μας το πει η Τρόϊκα πως θα πληρωνόμαστε, οπότε ντρέπομαι, αν φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, σαν κράτος.


Δεν σκέφτηκαν κύριε Πρωθυπουργέ οι αρμόδιοι πως θα πληρώνονται οι συνταξιούχοι στις τράπεζες όλων των ταμείων σε μια μέρα, ο συνωστισμός και οι ουρές θα φτάνουν μέχρι τα Καλάβρυτα και την Αταλάντη, μες στο κρύο, το χιόνι, τη βροχή, την ζέστη, γιατί κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίσατε όλοι σας, να μη υπάρχει περίσσευμα έστω να ζήσουμε μια μέρα παραπάνω χωρίς να πληρωθούμε.

Όταν κύριε Πρωθυπουργέ το σύστημά σας φτώχυνε τη χώρα μας και το λαό της, με τα πετσοκόματα σε μισθούς και συντάξεις, από το «άστα για αργότερα» και «λεφτά υπάρχουν» προκατόχων σας, κανονίσαμε πως θα πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, αφού πληρωνόμαστε κάθε 24 του μηνός, κάναμε τους διακανονισμούς με εφορίες και τράπεζες, για να είμεθα συνεπείς, σαν Ελληνες φορολογούμενοι, τώρα μας τα ανατρέπετε όλα και θα αρχίσουν από την επομένη της καθυστέρησης οι ανάλγητες «εισπρακτικές» και εφορίες να ενοχλούν μεσημεριάτικα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σκέφτηκαν οι επιτελείς σας πότε «θα προκάμω» να πληρώσω στις 31 του μηνος, και να τρέξω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις για να μη χάσω το διακονονισμό με τις τράπεζες, για να μη χάσω μετά το διακανονισμό την φορολογική ενημερότητα κάθε μήνα από την εφορία. Φτωχύναμε και δεν μπορούμε μέσα σε δέκα δόσεις να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην εφορία, γιατί δεν βγαίνουμε για να ζήσουμε, ούτε χαράτσια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και τόσα άλλα να πληρώνουμε.

Τα μνημόνια στη χώρα μας κύριε Πρωθυπουργέ δεν τάφεραν οι πληρωμές των συντάξεων κάθε 24 του μηνός, γι’ αυτό κάντε κάτι να επανέλθει το προηγούμενο σύστημα, εκτός και, αν οι Τράπεζες, θέλουν να βγάλουν και «από τη μύγα ξύγκι» τοκίζοντας, έστω και για ελάχιστο, των ιδρώτα μισθωτών και συνταξιούχων. 
Κύριε Πρωθυπουργέ, σέβομαι τον αγώνα σας για την σωτηρία της χώρας, όπως λέτε, απ’ την άλλη όμως κύριε Πρόεδρε, ποια χώρα θα σώσετε, όταν έχετε φτάσει στο σημείο να έχετε «εκτελέσει» το λαό της χώρας αυτής, με τα πετσοκόματα μισθών και συντάξεων, με τους φόρους, τις αυξήσεις ειδκών πρώτης ανάγκης, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης, επειδή ο Σημίτης και οι προκάτοχοί σας του είπαν πάρε αυτοκίνητο μεγάλο δεν έχεις πρόβλημα, και έρχεται τώρα ο Υπουργός σας και του λέει πούλατο.

Πέστε μου κύριε Πρωθυπουργέ, ποιο νομοσχέδιο ή ποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου φέρατε στη Βουλή που μιλά για ελάφρυνση, όλα είναι αγχόνη στην Ελληνικό λαό, του οποίου την υπερηφάνεια καταρακώσατε όλοι σας και τον κάνατε να περπατάει με σκυφτό το κεφάλι. Έλεος. 

Με τούτη μου την επιστολή – διαμαρτυρία κ. Πρωθυπουργέ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου, δεν εκπροσωπώ κανένα, αλλά πιστεύω, ότι στην ίδια μοίρα με μένα είναι δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμμύρια συμπολίτες μου.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

eglimatikotita.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2IiVvMWgd