ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στην ουρά για ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί! ΞΥΠΝΑΤΕ!!!


Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά ενός φούρνου, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί ακόμα και αν αυτό είναι μπαγιάτικο. Μάλιστα, οι ίδιοι πολλές φορές ζητούν ψωμί τριών ή τεσσάρων ημερών για να «ξεγελάσουν» την πείνα τους.
Σύμφωνα με μαρτυρία ενός επαγγελματία στο Βόλο, μία νεαρή μητέρα εισήλθε στο κατάστημά του για να ζητήσει με πολύ μεγάλη ευγένεια λίγο ψωμί και ένα κουλούρι για το παιδάκι της, υπογραμμίζοντας ότι έχει να φάει δύο ημέρες…
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς , όπως αναφέρεται στο taxydromos.gr, οι θλιβερές αυτές εικόνες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
Την ίδια στιγμή, μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν είναι λίγοι οι αρτοποιοί που κάθε μέρα, εάν έχουν περισσεύματα αρτοσκευασμάτων τα διαθέτουν πλέον είτε σε φτωχούς και ανήμπορους της γειτονιάς που τους γνωρίζουν.
«Δεν πετιέται τίποτα πλέον. Όπου μπορούμε βοηθάμε, διότι δεν είναι δυνατόν να κοιμάσαι άνετος το βράδυ, ξέροντας ότι ο διπλανός σου πεινάει και αδυνατεί να αγοράσει ακόμη και το ψωμί και το κουλούρι» σημείωσε χαρακτηριστικά στο taxydromos ο Γ.Θ. που διατηρεί πρατήριο και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολλές φορές μάρτυρας ανθρώπινων ιστοριών που πραγματικά πληγώνουν.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και η κατανάλωση του ψωμιού έχει μειωθεί στο ναδίρ, δείγμα και αυτό της οικονομικής δεινότητας που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά.
to-kounavi.g
r