ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Χάστε κιλά με τον παράνομο δεσμό σας


Προσπαθείτε εδώ και καιρό να χάσετε τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν, δοκιμάζετε διαφόρων ειδών δίαιτες όμως αποτέλεσμα...γιοκ. Σύμφωνα με μια περίεργη ομολογουμένως έρευνα, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό. Και λέγοντας διαφορετικό δεν εννοούμε κανέναν ιδιαίτερο συνδυασμό τροφών αλλά… έναν παράνομο δεσμό!
Η συγκεκριμένη έρευνα –που διεξήχθη από την ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους που ψάχνουν «παράνομο» ταίρι UndercoverLovers.com - υποστηρίζει ότι η απιστία μπορεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσει κανείς βάρος!
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνά του, το 62% των γυναικών και κάτι πάνω από το 50% των αντρών δήλωσαν ότι έχασαν τα περιττά κιλά τους αφότου δημιούργησαν παράνομο δεσμό.
Οι άντρες που συνηθίζουν να...ερωτοτροπούν έχασαν κατά μέσο όρο 2,7 κιλά ενώ οι γυναίκες 4,5.
Παρότι ίσως θα έπρεπε κανείς να διατηρήσει τις αμφιβολίες του απέναντι στην παραπάνω έρευνα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί –ψυχολογικοί κυρίως- λόγοι, οι οποίοι εξηγούν γιατί όταν είναι κανείς άπιστος χάνει κιλά.
Σύμφωνα με τον Craig Jackson, καθηγητή ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο Birmingham City, ο οποίος μίλησε στην MailOnline «η δημιουργία ενός παράνομου δεσμού προκαλεί μεγάλη πίεση στο άτομο. Το να λέει κανείς ψέματα, να αποφεύγει την άμεση αντιπαράθεση και να προσπαθεί να κρυφτεί από τον άλλο προκαλεί έντονο στρες. Όταν κανείς είναι στρεσαρισμένος δημιουργούνται διάφορες συνέπειες στον οργανισμό του. Παράγεται αδρεναλίνη και ανεβαίνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, αυξάνουν οι καρδιακοί παλμοί, αναπνέει κανείς γρηγορότερα, ανεβαίνει η πίεση του αίματος και τα επίπεδα σεροτονίνης. Όλα αυτά “καίνε” θερμίδες».
Εκτός από τα παραπάνω, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής, παρατηρούνται και αλλαγές στη συμπεριφορά. «Αυτός που απιστεί έχει λιγότερο χρόνο στη διάθεσή του για να… τσιμπολογάει. Επίσης, πολλοί άντρες θέλουν να δείχνουν ωραίοι για το νέο πρόσωπο που τους ενδιαφέρει με αποτέλεσμα να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους. Από την άλλη, όσοι είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια ενδέχεται να μην κάνουν και τόσο συχνά σεξ, οπότε ένας καινούριος ερωτικός δεσμός βοηθά σίγουρα στο “κάψιμο” θερμίδων» πρόσθεσε.