ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»


panousis tha xasomerisei ligo i epanastasi i neolaia exei pesei pano sta kinita 1 315x236 300x224 Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»
Ο Τζίμης Πανούσης για την πολιτική, την επανάσταση, τους Έλληνες και τον Σαμαρά ..
«Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε βραβεία από τη Eurovision. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμία ισονομία;», δηλώνει ο Τζίμης Πανούσης στην Real Life, καυτηριάζοντας το ρόλο των πολιτικών στην Ελλάδα. Ο «Τζιμάκος» επιστρέφει για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Θα εμφανιστεί σε ένα μαγαζί με συμβολικό όνομα: «Τρόικα club». Όπως δηλώνει στη συνέντευξη του, «θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, Πρέπει να κινητοποιηθεί λίγο η νεολαία που έχει πέσει όλη επάνω στα κινητά… Όσο μικραίνουν τα κινητά μικραίνουν και οι αντιστάσεις της νεολαίας. Η μόνη ελπίδα είναι να αναδυθεί το γυναικείο κίνημα, εμείς δεν μπορούμε πια, κουραστήκαμε»
. Ο ίδιος πιστεύει για τους Έλληνες αυτό που είπε ο Καστοριάδης: «από το 400 π.Χ είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι. Από την άλλη όμως, δεν κάνουμε κάτι να αντιπαραταχθούμε». Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά, χειρότερο από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Έχει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος Νο2, έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν εδώ όλοι οι φυλακισμένοι της Αλβανίας».