ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Φυτά από Παραδοσιακές Ποικιλίες από βιοκαλλιεργητές και παραδοσιακούς καλλιεργητές της Πιερίας


Η ομάδα της μητέρας γης συνεχίζει τη προσπάθεια της για την διατήρηση και διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών , η αξία των οποίων αναδεικνύεται στην μνήμη , στην γεύση , στην προστασία της βιοποικιλότητας , την ποιότητα της διατροφής καθώς και την ανεξαρτησία μας από τις πολυεθνικές εταιρείες .
Υπηρετώντας αυτόν το στόχο διοργανώσαμε τον Οκτώβριο του 2012 τη δεύτερη γιορτή όπου ανταλλάξαμε και διαθέσαμε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες
Αξιοσημείωτο είναι το αγκάλιασμα συλλόγων όπως η δράση του συλλόγου της Ν. Μάδυτου που προμηθεύτηκε φυτά από τους παραγωγούς μας και τα διένειμε σε οικογένειες του χωριού να τα καλλιεργήσουν με σκοπό να διατηρήσουν τους παραδοσιακούς σπόρους.
Προσδοκούμε να ξαναδούμε στα ράφια των καταστημάτων προϊόντα παραδοσιακών ποικιλιών με γεύσεις , αρώματα και την ασφάλεια που παρέχει η φύση.
Μέλη του δικτύου μας , επαγγελματίες,  βιοκαλλιεργητές και παραδοσιακούς καλλιεργητές θα παράγουν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες .
  • Κτήμα Α. Δίκα ( περιοχή Βλάχα ) πληροφορίες στο τηλ. 6932651183 ( Σαμαρά Κωνσταντία ) ή στο mail dinasamara66@hotmail.gr
  • Ηλίας Παλαιοσελίτης πληροφορίες τηλ. 6942411900 ή στο mail ipaleo65@gmail.com
  • Μουρατίδου Γεωργία ( Ν. Κεραμίδι ) πληροφορίες στο τηλ. 6978565585