ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πόσα δελφίνια μπορείς να δεις στην εικόνα;


Η εικόνα που βλέπετε είναι στην ουσία μια φωτογραφία επάνω σε ένα μπουκάλι-έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο «NEMO Science Center» στην Ολλανδία, στα πλαίσια έκθεσης με τίτλο «Bizzare and Beautiful».
Σκοπός της εν λόγω έκθεσης είναι να καταδείξει ότι τα παιδιά βλέπουν διαφορετικά πράγματα από τους μεγάλους σε εικόνες που έχουν σχέση με το σεξ, ακριβώς επειδή αδυνατούν να αναγνωρίσουν κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν εικόνες σχηματοποιημένες στον εγκέφαλό τους.

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, τα οποία γνωρίζουν ελάχιστα γύρω από τη σεξουαλική πράξη και τον έρωτα, πόσω μάλλον τους πολλαπλούς και διαφορετικούς τρόπους έκφρασής τους.

Οι ενήλικες, λοιπόν, βλέπουν στην εν λόγω εικόνα ένα ζευγάρι εραστών και δύσκολα διακρίνουν δελφίνια, παρά μόνο εάν προσέξουν περισσότερο ή κοιτάξουν τη λεπτομέρεια. Μάλιστα, είναι απολύτως σίγουρο, πως αν δεν τους αναφέρει κάποιος τα δελφίνια, σε καμία περίπτωση δεν θα τα αντιληφθούν.

Τα παιδιά, από την άλλη, επειδή δεν έχουν στο μυαλό τους αντίστοιχες εικόνες και υπολείπονται γνώσεων σχετικών με το σεξ, διακρίνουν ξεκάθαρα στην εν λόγω φωτογραφία 9 δελφίνια, και μόνο αυτά!

Κάποιοι, βέβαια, απλοποιώντας τα πράγματα, λένε ότι τα παιδιά είναι αγνά και μπορούν να διακρίνουν μόνο την πραγματική ουσία της ομορφιάς (στην περίπτωσή μας, τα δελφίνια). Οι ενήλικες, ως «βρώμικα μυαλά» που είναι κάνουν πονηρές σκέψεις και συνήθως σκέφτονται μόνο το σεξ! Τα σχόλια δικά σας…