ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΩΡΩΜΕΝΑ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΖΗΤΑ "ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ" ΤΩΝ ΕΦΟΡΩΝ!!...



·      ΕΝΤΟΛΗ-ΑΠΕΙΛΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΔΟΥ: «ΚΡΙΝΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ»!

·      Πολιτική του «ό,τι αρπάξουμε τώρα», εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών!
Ο Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕ: «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ»!!!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Με τη δαμόκλειο σπάθη της πειθαρχικής ποινής να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, οι προϊστάμενοι των κατά τόπους ΔΟΥ «μετατρέπονται» σε δήμιους! Η εντολή που έχει δοθεί από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, είναι σαφής: «Να αυξάνετε τα έσοδα μήνα με μήνα. Και θα ελέγχεστε για το έργο σας ανά τρίμηνο»!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Θεοχάρης αντιμετωπίζει ως αριθμούς τόσο τους πολίτες όσο και τους εφοριακούς. Στόχος του είναι να αυξήσει με κάθε τρόπο τα έσοδα του κράτους, ανεξάρτητα εάν επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη ή εάν επαγγελματίες οδηγούνται στην καταστροφή και στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι καθημερινά δέχονται στα γραφεία τους πνιγμένους στα χρέη και απελπισμένους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά τους, από κατανόηση και φιλανθρωπία που οφείλουν να επιδείξουν, ο κ. Θεοχάρης τους ζητεί να μετατραπούν σε δήμιους!!
Μοιάζει απίστευτο αλλά ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απαιτεί από τους εφοριακούς να εκδηλώνουν στυγνότητα και κυνισμό προς τους πολύπαθους φορολογούμενους πολίτες! Υπήρξαν προϊστάμενοι εφοριών που έμειναν κυριολεκτικά εμβρόντητοι με την εντολή αυτή του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και του αντέτειναν: «Μα, πώς είναι δυνατόν να μαζέψουμε περισσότερα χρήματα, όταν έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα, όταν του αυξάνονται οι φόροι την ίδια ώρα που του πετσοκόβετε μισθούς, συντάξεις, και του επιβάλλετε αλλεπάλληλα χαράτσια; Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απελπισμένους ανθρώπους».
Ποια ήταν η απάντηση του κ. Θεοχάρη; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, μετέφερε ως παπαγαλάκι τις εντολές της τρόικας: «Να εισπράξετε άμεσα από όσους έχουν ρευστό και από αυτούς που δεν έχουν, να τους ωθήσετε να πουλήσουν ό,τι ακίνητο ή άλλο περιουσιακό στοιχείο διαθέτουν, ώστε να πληρώσουν τους φόρους τους. Για τους υπόλοιπους, να προβείτε σε κατασχέσεις και ποινικές διώξεις»!!!
Πρόκειται για βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ: «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»!
Η νοοτροπία του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, μόνον οικονομοτεχνική δεν είναι. Είναι αντίληψη του “ό,τι αρπάξουμε τώρα, δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα αυτοκτονήσουν ή ποιοι θα μπουν φυλακή, αρκεί να γεμίσουμε τα άδεια δημόσια ταμεία”!!! Πρόκειται περί σχιζοφρενικής κατάστασης που δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που αντιμετωπίζουν οι ναρκομανείς. Όπως οι εξαρτημένοι από την ηρωίνη ή τα πρεζόνια, κυνηγούν την δόση τους με κάθε τρόπο, έτσι και το υπουργείο Οικονομικών με μπροστάρη τον κ. Θεοχάρη, επιδιώκει την αύξηση των δημοσίων εσόδων με κάθε βάρβαρο μέσο. Έδωσε εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών! Χειροπέδες και φυλακές λοιπόν για τους αδυνατούντες να αποπληρώσουν τα χρέη τους και συστάσεις για ξεπούλημα οικοπέδων ή σπιτιών, σε όσους έχουν ιδιοκτησίες, προκειμένου να πληρώσουν τους φόρους τους! Και αν δεν το κάνουν, περιμένει και αυτούς η φυλακή!
Όσοι προϊστάμενοι ΔΟΥ δεν ακολουθήσουν τη ντιρεκτίβα του κ. Θεοχάρη, τους περιμένουν πειθαρχικές κυρώσεις. Θα ελέγχονται ανά τρίμηνο και εφόσον δεν αποδίδουν «ραπόρτο» αύξησης εσόδων, θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ποινών.
Ο κ. Θεοχάρης, τα κάνει αυτά ενώ γνωρίζει ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι αδιέξοδη. Φέρεται δε να δηλώνει, σε όσους δίνει κατευθύνσεις για την αύξηση των εσόδων του κράτους: «Γνωρίζω ότι του χρόνου η οικονομική κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη»! Πρόκειται περί μιας ακόμη προκλητικής δήλωσης. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν στην εξουσία, τεμαχίζουν κυριολεκτικά τον λαό, εφαρμόζοντας μία πολιτική η οποία εν γνώσει τους είναι καταστροφική. «Του χρόνου θα είναι χειρότερα», λοιπόν σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στη θέση του και πληρώνεται κανονικά από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόζει μια βάρβαρη πολιτική!
ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ
Επικοινωνήσαμε με την ιδιαιτέρα του κ. Θεοχάρη στο Υπουργείο Οικονομικών και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται από του Υπουργείο του. Ακόμη τον περιμένουμε, παρά το ότι δώσαμε δύο τηλεφωνικές γραμμές. Ο κ. Θεοχάρης,  βρισκόταν σε… σύσκεψη. Μπορεί ακόμη να βρίσκεται σε… σύσκεψη. Άραγε, για να αποφασίσει τι άλλου είδους… οικονομικό σουγιά θα χρησιμοποιήσει για να …σφάξει τους φορολογούμενους; Εμείς πάντως εδώ στην «Ελεύθερη Ώρα», περιμένουμε την απάντησή του.
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Το μαχαίρι στον λαιμό της κυβέρνησης Σαμαρά βάζει η τρόικα, η οποία απαιτεί νέα μέτρα. Και αυτό, διότι στο πρώτο δίμηνο του έτους είναι μεγάλες οι υστερήσεις που παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης).
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 813 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο συγκεκριμένο διάστημα, η υστέρηση των εσόδων έναντι του στόχου, που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο, φθάνει τα 230 εκατ. ευρώ. Αν τώρα υπολογιστεί και το «πάγωμα» στις επιστροφές φόρων (393 εκατ. ευρώ λιγότερα επιστράφηκαν στους δικαιούχους), τότε η «μαύρη» τρύπα στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.
Έτσι εξηγείται γιατί ο κ. Χάρης Θεοχάρης έχει βγει σεργιάνι και πιέζει τις ΔΟΥ για την είσπραξη των φόρων, εδώ και τώρα.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2NSVVoCTA