ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΟΤΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!! ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ!! ΔΗΛΑΔΗ...


...... ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ...Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ..ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ!! ΑΥΤΗ Η "ΑΠΕΙΛΗ" ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ: " ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ... ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ"



«Aπειλούν» την τρόικα με πολιτική κρίση και εκλογές
Η έμμεση απειλή πολιτικής-κυβερνητικής κρίσης είναι το νέο όπλο της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να αποκρούσει τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας  για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και άλλα μέτρα, τα οποία θα προκαλέσουν ακόμη πιο βαθιά ύφεση και κοινωνική αναταραχή. Μπροστά στην άκαμπτη στάση των τροϊκανών - που βρίσκουν υποστήριξη και από τις Βρυξέλλες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης  αποφασίζουν για πρώτη φορά να κινηθούν συντονισμένα, «μοιράζοντας ρόλους». Την απειλή διάρρηξης της κυβερνητικής συνοχής και ενδεχόμενης διάκυσης του κυβερνώντος σχήματος ανέλαβε να επισείσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ειχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση του κ. Βενιζέλου, η οποία ήταν όμως ηπιότερη, συνδέθηκε με τα εσωκομματικά του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και δεν αξιολογήθηκε ως προς τον πραγματικό στόχο της.
Τώρα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου διαβουλεύσεων με την τρόικα και καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η τρόικα δεν της αφήνει κανένα περιθώριο, τη σκυτάλη παίρνει ο Φ. Κουβέλης.
Απευθύνοντας δημόσια "έκκληση" προς την τρόικα  και τους Ευρωπαίους εταίρους, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τους ζήτησε «να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της». μέτρα, τα οποία θα αποτλέσουν στοιχειώδες «δίχτυ κοινωνικής προστασίας». Διατύπωσε μάλιστα πέντε προτάσεις μέτρων, τα οποία θα αποτελέσουν στοιχειώδες «δίχτυ κοινωνικής προστασίας».
Την συνέχεια έδωσαν στενοί συνεργάτες του, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρέπει να εκληφθεί ως κριτική στις επιλογές του Μαξίμου, αλλά αντιθέτως ως ενισχυτική της διαπραγματευτικής θέσης του πρωθυπουργού».
Η παρέμβαση του κ. Κουβέλη αποτελεί ουσιαστικά μιά "προειδοποιητική βολή" ότι αν δεν εισακουσθούν τα εύλογα αιτήματα όλων των κυβερνητικών εταίρων, δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί σε απρόβλεπτη πολιτική κρίση.
Με τις παρεμβάσεις Βενιζέλου-Κουβέλη στέλνεται μήνυμα προς την τρόικα και τους Ευρωπαίους ότι υπάρχει ομόφωνη απαίτηση των συμπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων για χαλάρωση των μέτρων που αποδεδειγμένα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.


sofokleousin


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2N7C4i7H8