ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΒΙΒΛΙΑ - ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙ@ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΜΑΛ@ΚΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ


Τι έλεγε κι έγραφε ο δωσίλογος του κεράτα, το πουλημένο τομάρι, ο γερμανοτσολιάς της Μέρκελ... Ευάγγελος Βενιζέλος, Πολιτική επιστράτευση και απεργία, Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, 1986, σελ. 726-734... 



Ευάγγελος Βενιζέλος, Πολιτική επιστράτευση και απεργία, Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, 1986, σελ. 726-734: 
"Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών δεν συνδέεται με τον έλεγχο νομιμότητας μιας απεργίας. Οι λόγοι αυτοί δεν είναι από τους προβλεπόμενους στο άρθρο 22 παρ. 3 Συντάγματος και η επίκλησή τους... 

Θα καθιστούσε την... επίταξη προφανώς παράνομη. Μπορεί η απεργία ως factum να συνιστά λόγο εφαρμογής του άρθρου 22 παρ. 3 εδ. β΄να συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση των λόγων για τους οποίους είναι κατά το Σύνταγμα δυνατή η επίταξη υπηρεσιών; Εδώ δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για πόλεμο, ούτε για επιστράτευση, ούτε για θεομηνία. Η απεργιακή κινητοποίηση αυτή καθαυτή ως γεγονός δεν συνιστά καμιά από τις περιπτώσεις αυτές. Η επίταξη είναι μέσο προσανατολισμένο σε τελείως διαφορετικό σκοπό. Το άρθρο 22 παρ. 3 εδ. β΄ δεν έρχεται να πολλαπλασιάσει και να εντείνει τους περιορισμούς του απεργιακού δικαιώματος, αλλά να εξυπηρετήσει μία διαφορετική τελεολογία - ακόμα και όταν διασταυρώνεται με απεργιακές κινητοποιήσεις". [Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν και άρθρα για την αντισυνταγματικότητα της πολιτικής επιστράτευσης των Β. Βασιλείου, Θ. Θεοδώρου, Α. Καρακατσάνη, Λ. Ντάσιου]

Και μετά... 
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ... Σιγά την είδηση! Δικαστές εξαρτημένοι από τα αναδρομικά των γερμανοτσολιάδων, αυτό έλειπε να δικαιώσουν εργαζόμενους!


Είναι φανερό πλέον ότι μόνο Λαϊκά Δικαστήρια, με λαϊκούς δικαστές, μπορούν πλέον ν’ αποδώσουν δικαιοσύνη!

Εν τω μεταξύ ο θίασος των Γερμανοτσολιάδων...

Επιτέλους η κυβέρνηση σύρθηκε στο βάθος της. Επιστρατεύει ακόμη και την σκέψη για απεργία. Όπως όλοι οι αφεντάδες, φοβάται. Φοβάται τη σπίθα που θα φέρει πυρκαγιά.
- Χωμένη στη φιδότρυπά της βγάζει το κεφάλι και απειλεί πως θα δαγκώσει. Σαν τα φοβισμένα φίδια που νιώθουν ότι φτάνει το τέλος τους.
- Δημοκρατική ευθιξία. Χα! Εκπαιδευτές κανιβάλων. Ο μαθητής να φάει το συμμαθητή του για να περάσει, ο γονιός τον εκπαιδευτικό, ο αγρότης τον ναυτεργάτη και αυτοκινητιστής τον αγρότη.
- Με την πλάτη στον τοίχο κρύβει το αποκρουστικό αυταρχικό της πρόσωπο πίσω από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ζητούν να επικρατήσει η λογική αυτοί που εφαρμόζουν ότι... πιο παράλογο υπάρχει.
- Μιλούν στο όνομα της νομιμότητας και του Συντάγματος αυτοί που τα καταργούν καθημερινά με προεδρικά διατάγματα, αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων.
- Παραφράζοντας ένα γνωστό ανέκδοτο: Τους τρέλανε η απεργία διαρκείας και δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν.
- Η κυβέρνηση ζητάει και από τους εκπαιδευτικούς, για μία ακόμη φορά να «στήσουν πλάτη», για να μη γράψω τίποτα περισσότερο «ποιητικό». Κι εκείνοι αρνούνται. Ντροπή τους που το παίζουν σεμνότυφοι.
- Για να επιβιώσουν δεν διστάζουν να φάνε ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά. Ορεκτικό ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Έχει παράδοση η συγκεκριμένη παράταξη σε τέτοια. - Φαγωμένο παιδί της παράταξης ο σημερινός πρωθυπουργός επέστρεψε στην αρχηγία της για να συνεχίσει την παράδοση. Έχει για υπασπιστές τον κύριο Άδωνη και τον κύριο Βορίδη...

- Δύο βουλευτές με μακρά δημοκρατική παράδοση και θητεία. Από κοντά και ο κύριος Κικίλιας. Θυμήθηκε τα «παιδιά», μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις, καθότι γόνος εκπαιδευτικών ο ίδιος. - Που ήσουν κύριε Κικίλια όταν γκρεμιζόταν η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση; Που θα είσαι κύριε Κικίλια όταν τα παιδιά πάρουν το πτυχίο τους; Ξέρω! Ευελπιστείς ότι θα είσαι στη θέση σου. - Αμ δε! Θα σε ξεβράσει η Ιστορία, εσένα και τους ομοίους σου. Κοντεύει η ώρα. Οι σπίθες δεν κρατιούνται σαν γίνουν πυρκαγιές. Τα ελικόπτερα ζεσταίνουν τις μηχανές τους. - Μέχρι και τα Χρυσά Μπουλντόκ ξαμόλησαν για εκφοβισμό. Χρυσή Εφεδρεία στην υπηρεσία των αφεντικών. Έτσι είναι τα πιστά σκυλιά! - Ακόμη κι αν η ΑΔΕΔΥ εξακολουθεί να κοιμάται. Ακόμη κι αν η ΓΣΕΕ εξακολουθεί να ξεπουλιέται. Τ’ αφεντικό, ο Λαός, τρελάθηκε. - Βοά ο τόπος! Στα 130 εκατομμύρια η μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠαΣοΚ. Ζεστό δημόσιο χρήμα, όσα θα εξοικονομήσουν σε ένα έτος από τις απολύσεις των αναπληρωτών και περισσεύει και για παγωτό. - Βοά ο τόπος! Η λίστα του Κυρίου Χριστοφοράκου, ξανά στο προσκήνιο με τη Siemens να ξαναμπαίνει στο στόχαστρο των υπερατλαντικών φίλων μας. Μάλλον ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ και βγαίνουν τα πιστόλια...

- Βοά ο Άκης! Ήταν κι άλλοι μαζί μου φωνάζει ζητώντας την παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας. Την πάτησες Άκη. Οι άλλοι «έφυγαν» νωρίς και σ’ άφησαν μόνο να απολαμβάνεις την εκτίμηση του Λάκη. - Θα στείλουν τους καθηγητές στα σχολεία με χακί και μαύρα περιβραχιόνια, με μπαλάσκες και αμπέχονα. Κάποιοι γονείς, θυμήθηκαν πως είναι γονείς πριν τις εξετάσεις. Τους βάρεσε η ανεργία στο κεφάλι. - Όπως πάνε, κάποιοι γονείς θα ζητήσουν το λόγο από τους επιτηρητές αν μονογράψουν τις κόλλες των παιδιών που αντιγράφουν! - Αν, λέω αν, οι επιτηρητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ζαλιστούν από το υπερβολικό άγχος και στρες, πώς θα συνεχιστούν οι εξετάσεις; - Ας μη βάζω ιδέες, γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να επιτάξει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για εφεδρεία!
 


SIBILLA.GR


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2TEyacoNQ