ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών Πρόκειται για δομή που υλοποιείται από το υπουργείο εσωτερικών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 700.000 ευρώ.




Είκοσι γυναίκες, μαζί με τα παιδιά τους που έχουν πέσει θύματα βίας θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενώνα που αναμένεται να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, πρόκειται για δομή που υλοποιείται από το υπουργείο εσωτερικών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 700.000 ευρώ.

«Το κονδύλι δίνεται για 36 μήνες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και ήδη, μέσω ΑΣΕΠ, έχουν καλυφθεί οι 5 θέσεις προσωπικού που απαιτούνται» διευκρίνισε η κ. Γούλα. Οι γυναίκες θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως 5 μήνες ενώ η επιτακτική ανάγκη για νομική υποστήριξη, θα καλυφθεί με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

«Επειδή η οικονομική κρίση επιτείνει τα φαινόμενα βίας, φιλοδοξούμε να καλύψουμε το κενό με την ύπαρξη αυτής της δομής» τόνισε η αντιδήμαρχος.

Όσον αφορά την συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών μετά το πέρας των 36 μηνών που προβλέπονται από το πρόγραμμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν πρόκειται να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας, ούτε και θα μονιμοποιήσει το προσωπικό που θα έχει εργαστεί στη δομή.

«Παροτρύνουμε τους πολίτες να αναλάβουν αυτοί τη λειτουργία του Ξενώνα, συστήνοντας μια εταιρία και αναλαμβάνοντας την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως η επίσημη παρουσίαση της δομής του Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, αύριο στις 19.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.