ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα πώλησης βρεφών


Έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών.
Συνελήφθησαν χθες στην περιοχή των Αμπελοκήπων πέντε αλλοδαποί (δύο άνδρες - τρεις γυναίκες), ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών, ως μέλη του κυκλώματος, εις βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κατ' επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και τη μεσολάβησή τους σε παράνομες υιοθεσίες.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος και η 51χρονη διηύθυναν την ομάδα και ειδικότερα εντόπιζαν τιςκυοφορούσες γυναίκες και προέβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.

Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους, ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη, η οποία έφερε μαζί της βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, στην προαναφερθείσα περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν όλοι οι αλλοδαποί. Επίσης, στην ίδια κατοικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 11 κινητά τηλέφωνα
• 12 κάρτες SIM και
• πληθώρα εγγράφων - ιατρικών εξετάσεων του βρέφους.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της πόλης.





Από την προαναφερθείσα Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο εν λόγω κύκλωμα καθώς και για την εμπλοκή των ήδη συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.