ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ιατρικό Συμπόσιο σε υψόμετρο 2100 μ. ! Στην επέτειο των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο από τους πρωτοπόρους ορειβάτες Χρ. Κάκαλο Fred. Boissonnas και D. Baud Bovy.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» διοργανώνουν το 3ο Εντατικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Ιατρική Βουνού στο καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” στο Όλυμπο από 14 – 16 Ιουνίου 2013.

Για τρεις μέρες Έλληνες και ξένοι γιατροί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην «ιατρική των αντίξοων συνθηκών» θα συζητήσουν για τις προόδους της επιστήμης τους σε θέματα διάγνωσης και θεραπείας της νόσου του υψομέτρου, τραυματισμούς και κακώσεις σε ορεινούς όγκους, διάσωση και διακομιδή τραυματιών, καθώς και την παθοφυσιολογία των κρυοπαγημάτων.

Το επιστημονικό Σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα και με την σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου - Ολύμπου


Συνδιοργανωτές, ο καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ.  Δημήτρης Γεωργούλης