ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ;ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.. ΤΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ...

Πολλοί και διάφοροι, σχετικοί και άσχετοι, με δικοί τους πρωτοβουλία, χωρίς διασταύρωση, χωρίς να έχει πεί την τελευταία λέξη ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, λένε διάφορα, γράφουν διάφορα σενάρια...

περί αποχώρησης από την ΠΑΕ κλπ τέτοια.
Σήμερα έχει εκλογές ο Ερασιτέχνης. Από αύριο ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Εκείνο που διαισθάνομαι εγώ, είναι μία πραγματική οικονομική στενότητα από πλευράς ΠΑΕ.
Φέτος η χρονιά πέρασε με οικονομική στενότητα και κάλυψη παλιών χρεών. Ίσως η ΠΑΕ να έχει οφειλές. Ποιά ομάδα όμως δεν χρωστά. Το θέμα είναι υπάρχει βιωσιμότητα;
Σύμφωνα με τα όσα μπορούμε να γνωρίζουμε, με βοήθεια και "τρίτων', ναι θα υπάρξει βιωσιμότητα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Είτε να σταθούν οικονομικοί αρωγοί (όσοι δύνανται και με όποια νομική μορφή) στην προσπάθεια να γίνει συνετός οικονομικός προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά με την υπάρχουσα μετοχική σύνθεση, ή να βρεθεί χρηματοδότης (πράγμα δύσκολο) να αναλάβει το μέλλον της ομάδος, μιάς και ο πρόεδρος της ΠΑΕ το δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλλει σε αυτό. Οι οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ και των μετόχων της, είναι γνωστές και όχι ιδιαίτερα μεγάλου μπάτζετ.Αρα τί κάνουμε; Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ένας (κρυφός για την ώρα) σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Στόχος το μικρό μπάτζετ, στροφή και βάση στα νέα παιδιά της Πιερίας, με τη συνδρομή και τη βοήθεια πολλών "φίλων" της ομάδος. Μπάτζετ με το οποίο προβλέπεται να τρέξει η επόμενη χρονιά, χωρίς να δημιουργηθεί νέο χρέος για να μπορεί να είναι υγιής η ΠΑΕ και να μή δημιουργούνται προβλήματα στις αδειοδοτήσεις κλπ.
Ταυτόχρονα να ρυθμιστούν οποιαδήποτε παλιά χρέη και έτσι να ανασάνει οικονομικά η ομάδα, ενώ ταυτόχρονα να δημιουργείται η υποδομή να ξεπεταχθούν ντόπια ποδοσφαιρικά ταλέντα που θα αγωνιστούν, θα στηρίξουν την ομάδα, αλλά και θα αναδειχθούν και οι ίδιοι.
Αυτές πιστεύω ότι είναι σκέψεις που προβληματίζουν την ΠΑΕ, πιστεύω ότι εντός των ημερών θα μιλήσουν αυτοί που πρέπει να μιλήσουν και να δημοσιοποιήσουν τον όποιο προγραμματισμό, μικρό ή μεγάλο.
(Δημήτρης Καλαϊτζής)