ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή


Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κλειστές οι Β. Σοφίας, Β. Αμαλίας και οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος

Εν μέσω κινητοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία.

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Συντάγματος. Έξω από τη Βουλή παραμένουν δήμαρχοι, υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ πριν από λίγο έφθασε και πορεία σχολικών φυλάκων που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως συγκέντρωση στην οδό Αιόλου.

Κλειστοί για την κυκλοφορία είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο, η λεωφόρος Αμαλίας, η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Γεωργίου, η Όθωνος και η Πανεπιστημίου. 

Επίσης, με εντολή της αστυνομίας, από τις 17:00 κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Το πρωί έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ, ενώ οι δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν επί της Βασιλίσσης Σοφίας και οι δημοτικοί υπάλληλοι επί της οδού Αμαλίας. Οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκίνησαν από την Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία και κατέληξαν στην Κλαυθμώνος, όπου βρίσκονταν ΠΟΕ -ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες και δήμαρχοι. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ορισμένοι δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας δεν έχουν κλείσει».

Να σημειωθεί πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείτε τι έγινε το πρωί στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ: