Τα αναψυκτικά και τα ποτά παχαίνουν, η μεγάλη κατανάλωση τσαγιού και καφεΐνης προκαλεί νευρικότητα, το μόνο που μπορείς να πιεις χωρίς τύψεις για τη γραμμή σου είναι το ...νερό που καθαρίζει τον οργανισμό, αποβάλλει τις τοξίνες και ξεφουσκώνει την κοιλιά. Προσθέτοντας τα κατάλληλα φρούτα και βότανα στο νερό, σύμφωνα με το faysbook,του δίνεις πιο ευχάριστη γεύση και περισσότερες αποτοξινωτικές και αδυνατιστικές ιδιότητες.
√ Νερό με φράουλες και βασιλικό. Προσθέστε σε μία μεγάλη γυάλινη κανάτα νερό και παγάκια, 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού και 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες. Ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια αφήστε την κανάτα να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο. Σουρώστε και είναι έτοιμο να το πιείτε.
√ Νερό με μήλα και κανέλα. Προσθέστε σε μια κανάτα νερού 5 μήλα κομμένα σε φέτες και 5 ξυλάκια κανέλλας. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρετε.
√ Νερό με ροδάκινο και βανίλια. Λιώστε 2 ξυλάκια βανίλιας με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέστε σε μία κανάτα νερό μαζί με 6 φέτες ροδάκινου. Αφήστε το να παγώσει για λίγη ώρα και σερβίρετε.
√ Νερό με καρπούζι και δενδρολίβανο. Ψιλοκόψτε 4 κοτσάνια δενδρολίβανου και 2 φέτες καρπούζι σε μικρούς κύβους. Προσθέστε τα σε μία κανάτα με παγάκια και αφήστε τη να κρυώσει.
Με την ίδια λογική, προσθέτοντας δηλαδή τα αγαπημένα σου φρούτα και βότανα, μπορείς να φτιάξεις πολλές διαφορετικές γεύσεις και να επωφεληθείς από τις ιδιότητες τόσο του νερού, όσο και των συστατικών που θα προσθέσεις μέσα.
√ Νερό με φράουλες και βασιλικό. Προσθέστε σε μία μεγάλη γυάλινη κανάτα νερό και παγάκια, 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού και 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες. Ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια αφήστε την κανάτα να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο. Σουρώστε και είναι έτοιμο να το πιείτε.
√ Νερό με μήλα και κανέλα. Προσθέστε σε μια κανάτα νερού 5 μήλα κομμένα σε φέτες και 5 ξυλάκια κανέλλας. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρετε.
√ Νερό με ροδάκινο και βανίλια. Λιώστε 2 ξυλάκια βανίλιας με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέστε σε μία κανάτα νερό μαζί με 6 φέτες ροδάκινου. Αφήστε το να παγώσει για λίγη ώρα και σερβίρετε.
√ Νερό με καρπούζι και δενδρολίβανο. Ψιλοκόψτε 4 κοτσάνια δενδρολίβανου και 2 φέτες καρπούζι σε μικρούς κύβους. Προσθέστε τα σε μία κανάτα με παγάκια και αφήστε τη να κρυώσει.
Με την ίδια λογική, προσθέτοντας δηλαδή τα αγαπημένα σου φρούτα και βότανα, μπορείς να φτιάξεις πολλές διαφορετικές γεύσεις και να επωφεληθείς από τις ιδιότητες τόσο του νερού, όσο και των συστατικών που θα προσθέσεις μέσα.