Φτιάξτε μια μοναδική λιχουδιά με ελάχιστα υλικά.
Τρυφερό κοτοπουλάκι, λίγη μουστάρδα dijon, λίγο σιρόπι σφενδάμου και έτοιμο το πιο νόστιμο πιάτο που θα φάτε σήμερα.
Υλικά
1 πακέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 κούπα μουστάρδα dijon
1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1κ.σ. κόκκινο ξύδι
τριμμένο φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 κούπα μουστάρδα dijon
1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1κ.σ. κόκκινο ξύδι
τριμμένο φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C
2. Πασπαλίστε τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και βάλτε τα στη σχάρα
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το σιρόπι, την μουστάρδα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν
4. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο, πασπαλίστε το με τα μπαχαρικά και βάλτε τη σχάρα στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.
5. Βάλτε το κοτόπουλο σε έα πυρέξ, ρίξτε την υπόλοιπη σος και σερβίρετε.
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C
2. Πασπαλίστε τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και βάλτε τα στη σχάρα
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το σιρόπι, την μουστάρδα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν
4. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο, πασπαλίστε το με τα μπαχαρικά και βάλτε τη σχάρα στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.
5. Βάλτε το κοτόπουλο σε έα πυρέξ, ρίξτε την υπόλοιπη σος και σερβίρετε.
Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/SYNTAGES/Saltses-Sauces/item/77974-moystardenia-glykia-kai-pentanostimi-saltsa-kotopoyloy#ixzz2ZYYVaxSS