ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ξέρετε σε ποια τράπεζα φύλαγε τα λεφτά του ο Γέροντας Παΐσιος

gerontasΘα μου πείτε τώρα «Μας κοροϊδεύεις;»
Και όμως, αυτός ο άγιος άνθρωπος του Θεού, που κατάλαβε πολύ γρήγορα το σκοπό και το νόημα του ανθρώπου στη γη, διάλεξε την πιο σίγουρη τράπεζα στον κόσμο.
Αυτής που ο Ιδιοκτήτης της, δίνει τα καλύτερα επιτόκια. Αυτής που σου εγγυάται ότι όλα αυτά που θα καταθέσεις, τα δίνεις στα πιο έμπιστα χέρια. Σου τα έχει κλεισμένα σε γραμμάτια τα οποία θα μπορείς να εξαργυρώσεις στην άλλη ζωή. Είναι αυτά τα γραμμάτια που ο φύλακας Άγγελος σου θα βάζει πάνω στην ζυγαριά για να υπερβούν των κακών σου αμετανόητων πράξεων, που θα βάζει ο Σατανάς από την άλλη μεριά, διεκδικώντας την ψυχή σου.
Ο πάτερ Παΐσιος δεν κράτησε τίποτα μυστικό για τον εαυτό του. Τα μοιράστηκε όλα αυτά που η Χάρις του παρουσίαζε, με το πλήθος κόσμου που καθημερινώς τον επισκέπτονταν. Και συνεχίζουν να ζητούν μέχρι σήμερα την βοήθεια του, ακόμα και μετά την κοίμηση του, και είναι αμέτρητες οι φορές που ο γέροντας Παΐσιοςθαυματούργησε.
Πολλά από αυτά που έλεγε, τα έγραφε για να έχουμε και εμείς και οι επερχόμενες γενιές να τα διαβάζουμε, και το κατά δύναμη να τα εφαρμόζομε.
Οι εμπειρογνώμονες, οι οικονομολόγοι και άλλοι ιδικοί διατυμπανίζουν και μας δείχνουν λύσεις και οδούς για να βγούμε από αυτήν τη κρίση.
Ξεχνούν όμως όλοι τους Αυτόν που είπε: «Εγώ είμαι η Οδός και η Αλή
θεια και η Ζωή».
Όσες λύσεις και αν μας προσφέρει η Ευρώπη, όσα δισεκατομμύρια και αν μας δανείσουν, δεν πρόκειται να βοηθηθούμε αφού η κρίση που ζούμε είναι Θεϊκή.
Το νησί των Αγίων (τι το πιο τιμητικό) βιαστήκαμε και το μετονομάσαμε «το νησί της Αφροδίτης» για να τραβά περισσότερο τους Ευρωπαίους, αφού το όνομα αυτό είναι συνώνυμο με τη διαφθορά, την πορνεία, τη Βασίλισσα του κάτω κόσμου. Έτσι όλοι οι Άγιοι μάρτυρες μας, που με το αίμα τους έδωσαν αυτήν την τιμητική για μας ονομασία, ένας- ένας αποσύρει την προστασία του από την νήσο μας, και μας λένε «αφού μας παραμερίσατε εμάς, φωνάξτε τώρα της Αφροδίτης να σας βγάλει έξω από την κρίση σας». Ντροπή μας.
Αντί να είμαστε το φως του κόσμου για να ωφεληθούν και τα άλλα έθνη που ζουν στο σκότος, θάψαμε 2000 χρόνια πολιτισμού μας για να γίνουμε Ευρωπαίοι.
Τα χάλια μας τα βλέπομε όλοι μας. Τα χαστούκια που τρώμε, έχουν σκοπό να μας ξυπνήσουν από τον ύπνο και την ραθυμία που βρισκόμαστε. Ο Κύριος μας είπε «Όστις θέλει οπίσω Μου έλθει». Δεν θέλει ο Θεός με το ζόρι, αλλά με την δική μας θέληση. Από ευγνωμοσύνη για το άπειρο έλεος Tου και για όλα τα αγαθά που μας στέλνει.
Ο γέροντας Παΐσιος, που είχε προβλέψει πολλά γεγονότα και αυτήν ακόμα την κρίση της Ελλάδος, συνεχίζει να μας φωνάζει από ψηλά και να μας δείχνει την Οδό.
Δεν υπάρχει άλλη Οδός!
Δεν υπάρχει άλλη Αλήθεια!
Δεν υπάρχει ζωή μακριά από την ΖΩΗ!
Ας μαζέψουμε ταπεινά ότι συντρίμμια έμειναν από τους σεισμούς του ’74, την μεγάλη απάτη του χρηματιστηρίου, την φονική έκρηξη στο Μαρί, την κατακρεούργηση του τραπεζικού μας συστήματος, την διάλυση της οικογένειας, της παιδείας μας, των ηθικών μας αρχών και αξιών, και ας πάψουμε να ψάχνουμε ενόχους. Ήμαστε όλοι ένα μέρος του προβλήματος, και όλα θα αλλάξουν όταν όλοι μας μετανιώσουμε και αλλάξουμε ζωή.
Ας προσευχηθούμε και στον γέροντα Παΐσιο, που έχει περισσότερη παρρησία απ’ ότι εμείς, σήμερα που είναι και η μέρα της κοίμησης του, και ας του ζητήσουμε να μεσιτεύσει στο Κύριο μας και στη Υπεραγία Μητέρα Του, να μας λυπηθούν και να μας ξυπνήσουν από το ζοφερό ύπνο της αμαρτίας που βρισκόμαστε όλοι μας.
Σ.Σ.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr