ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ



Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Καβάλα όπου συμμετείχαν στους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες «Κύπελλο Φίλιππος Κεφαλάς 2013» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και συγκέντρωσαν συμμετοχές από 8 συλλόγους κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν τη διεξαγωγή και των 6 προγραμματισμένων ιστιοδρομιών τόσο στην κατηγορία Optimist όσο και στα Laser 4,7. Η  αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης απαρτιζόταν από έξι αθλήτριες και αθλητές που κάλυπταν όλο το ηλικιακό φάσμα από την εννιάχρονη Λουκία Σιδηροπούλου στα Optimist μέχρι και την δεκαεξάχρονη, πολύ έμπειρη ιστιοπλόο χρυσή Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2013 στα Laser 4,7 Ζωή Μανιώτη. Η συνολική εμφάνιση της αποστολής κάτω από τις οδηγίες του προπονητή κου Σταυρίδη Νίκου ήταν ιδιαίτερα καλή αφού κατέκτησαν 5 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες.
Στην κατηγορία Laser 4,7 με συμμετοχή 11 σκαφών η πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ζωή Μανιώτη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και το αργυρό μετάλλιο, ενώ στα  Optimist η κυριαρχία του Ν.Ο.ΚΑΤ. ήταν απόλυτη αφού έφερε την 1η και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και κατέκτησε τόσο το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο  με τον Κυριακίδη Σπύρο όσο και το Αργυρό μετάλλιο με τον Βαρμπένη Ευάγγελο με το κύπελλο να κρίνεται με ισοβαθμία των δυο πρώτων στην κορυφή. Με πολύ δυναμική και ελπιδοφόρο παρουσία η νεαρή Λουκία Σιδηροπούλου  μετρώντας 3 μονο εμφανίσεις σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια ανάπτυξης και χάλκινο στις κορασίδες. Πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στα Optimist και από τους Ψωμιάδη Γιάννη (14ος στη γενική) και Κοπρένσκα Σοφία( 20η στη Γενική).