ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακάλυψη σταθμός: Βρήκαν το γονίδιο που σταματά την εξάπλωση του AIDS!

Νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες στην αναχαίτιση του θανατηφόρου ιού του Aids ανοίγει η ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων.



Οι ειδικοί επιστήμονες για πρώτη φορά εντόπισαν στο εργαστήριο ένα νέο γονίδιο το οποίο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού HIV του AIDS στο σώμα.
Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού αναμένεται να να αναπτυχθούν νέες θεραπείες που θα εκριζώνουν τον θανατηφόρο ιό από το ανθρώπινο σώμα.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature", ενώ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ, ένα γονίδιο το ΜΧ2 φαίνεται να παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που ο ιός HIV ελέγχει τα ανθρώπινα κύτταρα.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεί σε όλο το κόσμο περισσότεροι από 34 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS.



Στο μεταξύ το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι έβαλε τέλος στην ζωή του ο άνθρωπος που είχε ανοσία στον ιό του Aids. Πρόκειται για τον Stephen Crohn,σε ηλικία 66 ετών.Όπως αναφέρει ο γιατρός Πέτρος Γεωργιτσογιαννάκος τον άνθρωπο αυτό η επιστήμη τον θεώρησε ένα πραγματικό μυστήριο αφού είχε ανοσία στον ιό του Aids. Καλλιτέχνης, συγγραφέας, και δημοσιογράφος, ήταν το δισέγγονο του διάσημου γαστρεντερολόγου Burril Crohn,ο πρώτος που περιέγραψε μια πάθηση δίνοντας της το όνομα του στην νόσο του Crohn.
Είδε όλους τους φίλους του να πεθαίνουν.
Η αδελφή του Amy Crohn Santagata δήλωσε στην New York Times ‘ο αδελφός μου είδε όλους τους φίλους να πεθαίνουν, ενώ αυτός επιβίωσε. Αυτό τον έκανε να αναρωτηθεί εάν υπήρχε κάποιος λόγος. Ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος’.
Σύμφωνα με τον κ Γεωργιτσογιαννάκο από το 1978 πρόσεχε τον σύντροφο του Jerry Green,ένα από τα πρώτα θύματα του ιού του AIDS,την περίοδο που ανακαλύφθηκε ο ΗΙV. Πολλοί από τους φίλους του συνέχισαν τα πεθαίνουν Στο Stephen δεν μεταδόθηκε ποτέ ο ιός, παρά την ασθένεια του συντρόφου του.
Εξηγώντας γιατί ο 66χρονος είχε αναπτύξει αναοσία στον ιό ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος υπογράμμισε πως οι γιατροί διερεύνησαν την υπόθεση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στα λεύκα του αιμοσφαίρια υπήρχε μια σπάνια μετάλλαξη (delta 32 στο γονίδιο Ccr5) που καθιστά αδύνατο στον ιό να διαπεράσει στα κύτταρα, Αυτή συναντάται σε λιγότερο από 1% του παγκοσμίου πληθυσμού.Η συμμετοχή του να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας για τον HIV ήταν πολύ σημαντική’ δήλωσε ο Bruce Walker διευθυντής του Ragon Institute ofMassachusetts General Hospital και του Harvard Aids Research Center.