ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η διαθεσιμότητα φέρνει κλειστά σχολεία



Ισχυρή είναι η πιθανότητα να πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί απεργία διαρκείας από την επόμενη εβδομάδα. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα. Πάντως, τα αποτελέσματα ψηφοφοριών στις ΕΛΜΕ δείχνουν κλειστά σχολεία λίγες μέρες μετά την έναρξή τους (δηλαδή από τις 16 Σεπτεμβρίου). Σε 35 ΕΛΜΕ, οι 31 ψήφισαν υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, 3 υπέρ των 48ωρων και μία λευκό.
Σε απεργιακή κινητοποίηση προσανατολίζεται το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.
Την ερχόμενη εβδομάδα η ατμόσφαιρα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαριά στο χώρο της παιδείας, καθώς εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», που έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν οπωσδήποτε» και αυτό παραπέμπει σε επίταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να στηρίξει θερμά τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και αυτό θα καθορίσει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης τις επόμενες μέρες.