ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Μαγειρεύουν» λουκέτο - εξπρές στον ΟΣΕ

«Μαγειρεύουν» λουκέτο - εξπρές στον ΟΣΕΤελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Ο έλεγχος θα ξεκινήσει μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα εφημερίδας, στις Βρυξέλλες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο η χώρα μας να μείνει, λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης, χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα.
Όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο «η περικοπή των μη απαραίτητων δομών είναι μακράν η καλύτερη επιλογή». Μία από τις βασικότερες μη απαραίτητες δομές είναι ο ΟΣΕ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άνοιξε τη συζήτηση για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο τονίζοντας δημοσίως ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πλήρως το 2014 ενώ επεσήμανε την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κοινοτικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Ταμείο επιθυμεί να περικόψει το δημόσιο χρέος κατά 10 ακόμα μονάδες έως το 2020.
Το μήνυμα είναι σαφές: Η διαπραγμάτευση για το ύψος του χρέους έχει ακόμα πολύ μέλλον...