ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ Η αρχιτεκτονική εργασία της Ελένης Μπουφέτη στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




   Κι ενώ όλα γύρω μας φαίνεται πως καταρρέουν, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν, εμπνέονται και δημιουργούν, δίνοντας ώθηση στην κοινωνία να συνεχίσει να πορεύεται με στόχο αυτό που αγαπά. Η ενασχόληση με την τέχνη είναι για την Ελένη Μπουφέτη, φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μία διέξοδος από την καθημερινότητα και ο κλάδος στον οποίο αφιερώνει πολύτιμο χρόνο, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στην εξέλιξη της επιστήμης που τάχθηκε να υπηρετήσει.




   Η ίδια, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως στον καθένα μας, υπάρχει, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα είδος υποχρέωσης, έστω και ένα έργο του να έχει ως σημείο αναφοράς τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε. Ίσως να είναι ο ψυχολογικός παράγοντας, ίσως κάτι άλλο. Δεν ξέρω! Πάντως το βιώνεις ως μία δυνατή επιθυμία. Σχεδόν σε εξαναγκάζει.»

    Όσο για το βουνό και τη δημιουργία της: «Πηγή έμπνευσης ήταν ο Όλυμπος, ένα από τα μέρη όπου έχω τις πιο δυνατές αναμνήσεις και ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Αυτό ήταν η αρχική έμπνευση ∙ να δημιουργήσω κάτι που να συνδυάζει αυτά τα δύο στοιχεία. Βέβαια, η αρχική έμπνευση δεν αρκεί για να πραγματοποιηθεί ένα έργο. Έτσι, μελετώντας το Στεφάνι και τη δομή του, τη λειτουργία ενός πλοίου, του καταμαράν και αναζητώντας το κοινό τους στοιχείο, τη δύναμη του αέρα, κατέληξα στο τελικό αποτέλεσμα, το κτίριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.»

Κι όταν κανείς διαπιστώνει την όρεξη και το μεράκι των νέων, δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει το όραμά τους και να εμπιστεύεται τις ιδέες τους, που ως σκοπό έχουν ένα καλύτερο και ομορφότερο αύριο.

   Η εργασία της εκτίθεται στα πλαίσια του Olympolis, φεστιβάλ τεχνών, ιδεών, μουσικής και γαστρονομίας, στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο, ως τις 30 Οκτωβρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2352021000.

   *Η Ελένη Μπουφέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη και είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Επικοινωνία: elenmp_arch@yahoo.gr