ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Δεν είχαμε, ούτε θα έχουμε καμιά σχέση με τη Χρυσή Αυγή

osfp-570
Με επιστολής της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως δεν είχε, έχει, ούτε και θα έχει καμιά απολύτως σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
Η αντίδραση της «κόκκινης» ΠΑΕ ήταν άμεση, και η επιστολή ήρθε στη δημοσιότητα με την υπογραφή του Διευθυντής Επικοινωνίας κ.Κώστα Καραπαπά για να δώσει τη δική της απάντηση στο άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο site του ΣΧΕΔΙΟΥ Β με τίτλο «Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7».
Στην επιστολή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:
«1ον: Ο Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει. Ούτε θέλει να τα γνωρίσει και είναι μακριά και από τη δική του αισθητική αλλά και την αισθητική του συλλόγου μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αναφορές του συντάκτη σας είναι προϊόν της φαντασίας του και μόνο.
2ον Οι σύνδεσμοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οι αθλητές του, η διοίκηση του, οι πάντες στον Σύλλογο μας έχουν μόνο μια ταυτότητα και μόνο μια σημαία: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
3ον: Η απορία του συντάκτη σας για το ότι δεν υπήρξε πανό στην κερκίδα μας ή ανακοινώσεις των συνδέσμων μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ήταν μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απαντάται από μια λέξη, μια σημαντική λέξη, μια λέξη που εύκολα τη θυσιάζει ο σύγχρονος πολίτης αυτής της χώρας: ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
4ον: Οι αναφορές στην αδελφοποίηση των οπαδών του Ολυμπιακού με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι που επικαλείται ο συντάκτης σας για να δείξει μια ταύτιση με πολιτικό χώρο, αγνοώντας μάλλον ότι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Μαρσέιγ και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Ραπίντ Βιέννης (με το γνωστό πολιτικό παρελθόν). Αλλά παρόλα αυτά, καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι "το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά στην πιο μεγάλη εργατική κερκίδα της χώρας".Δηλαδή στη δική μας εξέδρα. Να μην ανησυχεί ο συντάκτης σας.»
Το ΣΧΕΔΙΟ Β΄ σχολιάζοντας την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως σε κάθε περίπτωση η αγάπη για την ομάδα δεν μπορεί ποτέ και πουθενά να είναι προκάλυμμα για τυφλές συμπεριφορές. Σημειώνει πως η φανατική οπαδική συμπεριφορά ανεξαρτήτως χρωμάτων αιμοδοτεί την κοινωνική βία και αποτελεί πηγή άντλησης δυνάμεων για τον νεοναζισμό και καταλήγει με την εκτίμηση πως είναι αδιαμφισβήτητη η εισχώρηση ναζιστικών στοιχείων στους οπαδικούς συνδέσμους, γεγονός που, όπως τονίζει, δεν μπορεί να μένει αναπάντητο με αποποίηση ευθύνης από τη μεριά των διοικήσεων.