ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλειος σολομός στη σχάρα με μάραθο και σχεδόν καθόλου θερμίδες

Τέλειος σολομός στη σχάρα με μάραθο και σχεδόν καθόλου θερμίδεςTέλεια γεύση και τεράστια διατροφική αξία. Ο σολομός τα έχει όλα και χρειάζεται ελάχιστα για να αποτελέσει το κυρίως γεύμα για όλη την οικογένεια. Εύκολα, γρήγορα, απλά.

Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
1κ.σ. σπόρους μάραθου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε σένα μπολ το χυμό του λεμονιού, το μάραθο και τους σπόρους του και το ελαιόλαδο.
2. Βάζετε στο μπολ το σολομό και τον γυρίζετε μπρος-πίσω, μέχρι να πάει παντού η «σάλτσα», το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες.               
3. Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον ψήνετε σε προθερμασμένη σχάρα για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ενώ κατά τη διάρκεια τα αλείφετε  με την υπόλοιπη σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε με λεμόνι.