Tέλεια γεύση και τεράστια διατροφική αξία. Ο σολομός τα έχει όλα και χρειάζεται ελάχιστα για να αποτελέσει το κυρίως γεύμα για όλη την οικογένεια. Εύκολα, γρήγορα, απλά.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
1κ.σ. σπόρους μάραθου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε σένα μπολ το χυμό του λεμονιού, το μάραθο και τους σπόρους του και το ελαιόλαδο.
2. Βάζετε στο μπολ το σολομό και τον γυρίζετε μπρος-πίσω, μέχρι να πάει παντού η «σάλτσα», το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες.
3. Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον ψήνετε σε προθερμασμένη σχάρα για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ενώ κατά τη διάρκεια τα αλείφετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε με λεμόνι.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
1κ.σ. σπόρους μάραθου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε σένα μπολ το χυμό του λεμονιού, το μάραθο και τους σπόρους του και το ελαιόλαδο.
2. Βάζετε στο μπολ το σολομό και τον γυρίζετε μπρος-πίσω, μέχρι να πάει παντού η «σάλτσα», το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες.
3. Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον ψήνετε σε προθερμασμένη σχάρα για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ενώ κατά τη διάρκεια τα αλείφετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε με λεμόνι.