ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΡΠΙΔΕΙΑ 2013 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κορυφαίο έργο  «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ» του Μ. Μπρεχτ, από το Θέατρο ΛΑΜΠΙΟΝΙ, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολιτιστικού κέντρου Μεθώνης.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
« Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ»  του Μ. Μπρεχτ σε διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή σας ενημερώνουμε πως με μεγάλη μας χαρά θα συμμετείχαμε στo πρόγραμμα ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, με μία ή και περισσότερες  παραστάσεις, μετά την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας στα θεατρικά δρώμενα της περιφέρειας αλλά και ολόκληρης της χώρας από το έτος 2000 που δημιουργήθηκε η εταιρία μας. Η εταιρία μας συνεργάζεται με επαγγελματίες ηθοποιούς που έχουν την ανάλογη εμπειρία. Για τις ανάγκες των παραστάσεών μας διαθέτουμε προβολείς, μικροφωνική, αυτοκίνητο για την μεταφορά ηθοποιών και σκηνικών και όλα τα  απαραίτητα παραστατικά και νόμιμα έγγραφα.
.Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ίσως το μόνο στοιχείο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η γενναιοδωρία. Ετσι επιλέξαμε τον: «ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ» του Μ. Μπρεχτ. Μια απίστευτη περιπέτεια δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία για μικρούς και μεγάλους: η Γκρούσα διεκδικεί ένα παιδί που εγκαταλείπεται από την μητέρα του στην προσπάθειά της να σωθεί από έναν επερχόμενο κίνδυνο. Σε ποιόν ανήκει το παιδί όταν το ζητά η φυσική του μητέρα? Η απάντηση δίνεται με τον γνωστό κύκλο με την κιμωλία. Μια τρυφερή ιστορία μητρότητας αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία για ορισμένους θεσμούς όπως υπηρετούνται από κάποιους ανθρώπους. Ένα λαϊκό  παραμύθι που το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό. 
 Διασκευή – Σκηνοθεσία   : Αννίτα Γκαϊτατζή
 Σκηνικά –Κοστούμια       : Φωτεινή Βηχούδη
 Μουσική                           : Παναγιώτης Παπαχατζής
Χορογραφίες                     :Φωτεινή Μάντζιου
Παίζουν:  Αστέρης Αναστασιάδης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Δημόπουλος, Σοφία Στεφανίδου, Σοφία Θωμαίδου, Σοφία Κασαπίδου, Νανά Αξιώτη, Βαρβάρα Παπαστεργίου, Νατάσα Τάραμας.


Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.