ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

84χρονος βίαζε και επί χρόνια κωφάλαλο κορίτσι υπό την ανοχή συζύγου και κόρης

Ilyas Ashar-570
Ένοχο έκρινε το δικαστήριο του Μάντσεστερ τον 84χρονο Βρετανό Ηλία Ασάρ ο οποίος επί σειρά ετών είχε μετατρέψει το δεκάχρονο κορίτσι που είχε φέρει από το Πακιστάν σε σκλάβα του, αναγκάζοντάς την να ζει σε ένα υπόγειο του σπιτιού μέσα σε άθλιες συνθήκες και να υπομένει κάθε είδους βία.
Αυτό που κάνει την βαρύτητα των εγκλημάτων που διαπράχθησαν εις βάρος της μεγαλύτερα είναι ότι η 20χρονη σήμερα κοπέλα είναι εκ γενετής κωφάλαλη. Με 13 αδικήματα που αφορούν απαγωγή, διακίνηση αλλοδαπών, παιδεραστία, βιασμούς κατ' επανάληψη ανήλικου, ξυλοδαρμούς και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, οι πράξεις του 84χρονου έχουν αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη και το δικαστήριο.
ashar-spiti-vretania-570
Ο Ασάρ δεν αρκέστηκε στους βασανισμούς και την κακοποίηση στο μικρό κορίτσι. Το είχε κλειδωμένο σε ένα σκοτεινό και υγρό υπόγειο και το ξεκλείδωνε μόνο όταν ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως σκλάβα που ήταν υποχρεωμένη να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και να υπηρετεί «με διαφόρους τρόπους», τόσο την 68χρονη γυναίκα του όσο και την 46 ετών κόρη του.
Την ίδια στιγμή, έχοντας αποσπάσει πληρεξούσια και υπογραφές του θύματός του, η σατανική οικογένεια κατάφερε να υπεξαιρέσει περισσότερες από 30.000 λίρες, εισπράττοντας επιδόματα που αφορούσαν και ανήκαν στο ίδιο το μικρό ανάπηρο κορίτσι.
Το δράμα της μικρής κοπέλας από το Πακιστάν αποκαλύφθηκε μετά από αιφνίδια έφοδο των Αρχών αλλά και της κοινωνικής υπηρεσίας στο σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, καθώς στο παρελθόν, και τα τρία μέλη της είχαν καταδικαστεί -κατά περίπτωση- για σεξουαλικά εγκλήματα, διακίνηση αλλοδαπών αλλά και για οικονομικές απάτες.
Η επιμέτρηση της ποινής του Ηλίας Ασάρ αναμένεται να εκφωνηθεί από το Δικαστήριο εντός των επόμενων ημερών.