ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στην αγορά 28.000 θέσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι ειδικότητες

Στην αγορά 28.000 θέσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι ειδικότητες
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι 28.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς εργασίας με την σχετική προκήρυξη να βρίσκεται στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ για τον τελικό έλεγχο. Το υπουργείο Εργασίας κάνει πραγματικότητα τις θέσεις αυτές στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ ή στα ΚΕΠ, για τους άνεργους πτυχιούχους ή τους απόφοιτους λυκείων για 164 ειδικότητες. Η κατάταξή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια στις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν, εφόσον πληρούν τα προσόντα που ορίζονται από το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 300.000, ιδίως επειδή η επιλογή των ειδικοτήτων, με περισσότερες τις διοικητικές και τεχνολογικές, είναι μεγάλη. Αμέσως μετά ακολουθούν οι ειδικότητες της πληροφορικής και των ανθρωπιστικών επιστημών. Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, Περιφέρειες, ιερές μητροπόλεις, δικαστήρια και μεγάλους οργανισμούς του δημοσίου και καλύπτουν υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση, με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.
Κάντε κλικ πάνω στους πίνακες για να μεγαλώσουν
Φωτογραφία: Eurokinissi