ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΚΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου πρόκειται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της το 2014, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ιωάννα Τζάκη, μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Απόστολο Γιάντση, καθώς και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Καϊλή.
Η περιήγηση στο χώρο πραγματοποιήθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρίας «Αθωνική Τεχνική Α.Ε.», που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, Παναγιώτη Μιαούρη, ο οποίος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία του κτιρίου και για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο, με επαρκείς χώρους στάθμευσης, που βρίσκεται στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου), η κατασκευή του οποίου άρχισε επί διοίκησης Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκειμένου να γίνει το νομαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μετά την έγκριση και του τελευταίου χρηματοδοτικού πακέτου υπολογίζεται ότι το έργο θα περατωθεί άμεσα, ώστε το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας να μπορεί να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις το επόμενο έτος. Στο νέο κτίριο αναμένεται να μεταφερθούν όχι μόνο οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, αλλά και πολλές άλλες που βρίσκονται διάσπαρτες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
«Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο απαλλάσσει την Περιφέρεια από τα ενοίκια, εξοικονομώντας περίπου 1,5 – 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, που προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, καθώς και να διατεθούν για έργα και μελέτες. Επιπλέον, ο συντονισμός των υπηρεσιών πρόκειται να είναι καλύτερος, εφόσον θα βρίσκονται σε ενιαίο κτιριακό σύνολο, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς δεν θα ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης