Μακαρόνια κοφτά στο πήλινο
Υλικά συνταγής:
για τα ζυμαρικά
500γρ. μακαρόνια κοφτά
5 λίτρα νερό
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ζουμερές κομμένες κονκασέ
100γρ. φέτα τριμμένη
5 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες γκούντα ή έμενταλ
1 κ.γ. κόκκινη πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως 1 ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις φέτες γκούντα. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υλικά στο μπολ και τα μοιράζουμε σε τέσσερα πήλινα ατομικά σκεύη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω.
Υλικά συνταγής:
για τα ζυμαρικά
500γρ. μακαρόνια κοφτά
5 λίτρα νερό
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ζουμερές κομμένες κονκασέ
100γρ. φέτα τριμμένη
5 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες γκούντα ή έμενταλ
1 κ.γ. κόκκινη πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως 1 ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις φέτες γκούντα. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υλικά στο μπολ και τα μοιράζουμε σε τέσσερα πήλινα ατομικά σκεύη.
Μοιράζουμε το νερό ισόποσα στα 4 σκεύη και καλύπτουμε με κάθε σκεύος με μια φέτα γκούντα ή ένταμ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω.