ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι για νέο χτύπημα – Ύποπτοι παρακολουθούσαν αστυνομικό τμήμα

antitromokratiki-570
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης των όπλων και πυρομαχικών, που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό υλικό βρήκε ένας αλλοδαπός, το περασμένο Σάββατο, μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, επιμελώς θαμμένο σε δασική έκταση και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Μέσα στο βαρέλι υπήρχαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, 10 χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την βαλλιστική έρευνα που έγινε στα τέσσερα καλάσνικοφ, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.
Ωστόσο, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή ο τρόπος που φυλάσσονταν ο οπλισμός, δείχνει ότι τον διατηρούσαν κάποιοι που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα από τον χώρο του αντάρτικου πόλης, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.
Τα όπλα ήταν γρασαρισμένα και μέσα σε νάιλον σακούλες, το δε βαρέλι ήταν προσεκτικά κλεισμένο για να μην επηρεάζεται το υλικό από υγρασία και άλλους παράγοντες.
Από αρμόδια αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι πιθανόν και σήμερα να υπάρξουν κάποια στοιχεία (δακτυλοσκοπικά, DNA, κ.λπ.) από την έρευνα που συνεχίζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν φως στο ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.
Στην αστυνομία πάντως έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ώρες και έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικούς στόχους.
Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες η ανησυχία έχει ενταθεί από τις μαρτυρίες ότι διαπιστώθηκαν ύποπτες κινήσεις ατόμων με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε ένα αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων το οποίο μάλιστα είναι και απομονωμένο.