ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου; Όλα όσα πρέπει να κάνεις...

Νομίζεις πως καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου. Διάβασε τα παρακάτω tips και θα το διαπιστώσεις...

# Παρε το χρόνο σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν το πρόσωπό τους πολύ γρήγορα. Ξόδεψε τουλάχιστον ένα λεπτό κάνοντας μασάζ με το σαπούνι σου στο πρόσωπο και έπειτα άσ’το να κάνει τη δουλειά του στο πρόσωπό σου για άλλο ένα λεπτό. Μην ξεχνάς να κάνεις απαλό μασάζ και στις άκρες του προσώπου σου, κοντά στα αφτιά σου αλλά και μέχρι το σημείο που ξεκινάνε τα μαλλιά σου. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για τη ζώνη T.

# Με μέτρο
Ενώ είναι καλό να αφιερώνεις χρόνο στο πλύσιμο του προσώπου σου είναι επίσης σημαντικό να μην το παρακάνεις. Πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε τύπος προσώπου είναι διαφορετικός. Μερικοί χρειάζονται πλύσιμο πρωί και βράδυ ενώ άλλοι χρειάζονται μόνο μία φορά την ημέρα. Δες τι είναι καλό για τη δική σου επιδερμίδα και ακολούθησε την ανάλογη ρουτίνα καθαρισμού.

# Βαθύ καθάρισμα
Αν θέλεις να καθαρίσεις βαθιά την επιδερμίδα σου μην το κάνεις στη μπανιέρα. Το νερό του ντους θα κάνει το πρόσωπό σου πολύ γλιστερό για να είναι αποτελεσματικό το καθαριστικό που χρησιμοποιείς.

# Κάτω από το μακιγιάζ
Αν φοράς makeup αφαίρεσέ το πριν προχωρίσεις στον καθαρισμό του προσώπου σου. Αν το σαπούνι (ή το υγρό) καθαρισμού σου χρησιμεύει και για ντεμακιγιάζ μη νομίζεις πως θα τη γλιτώσεις μόνο με μία φορά. Θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον δύο φορές ειδικά αν το μακιγιάζ σου είναι βαρύ. Μία για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και μία για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου.

# Δύο φορές..
Για έναν καλύτερο και πιο βαθύ καθαρισμό πλύνε το πρόσωπό σου δύο φορές. Αυτό είναι κυρίως αποτελεσματικό για όσες από εσάς έχετε λιπαρή επιδερμίδα, όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή όταν έχεις κάνει μία πολύ έντονη προπόνηση.

# Κανόνες ντους..
Το να εκθέσεις ξαφνικά το πρόσωπό σου στο πολύ ζεστό νερό του ντους δεν του κάνει καλό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να προσαρμόσεις την επιδερμίδα σου στη ζέστη πιο ομαλά είναι να πάρεις μία κούπα με ζεστό νερό και να πιτσιλάς το πρόσωπό σου για μερικά δευτερόλεπτα.

# Κλείσε τους πόρους
Τελείωσε τον καθαρισμό ρίχνοντας κρύο νερό (όχι παγωμένο) στο πρόσωπό σου για να κλείσουν οι πόροι. Οι ακρέες θερμοκρασίες δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου. Στο τέλος σκούπισε ταμποναριστά το πρόσωπό σου με μία πετσέτα.
faysbook.gr