ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δρυός πεσούσης: 677 δέντρα ξερίζωσε η θύελλα στην Αττική

ÁÈÇÍÁ - ÐÔÙÓÅÉÓ ÄÅÍÄÑÙÍ ÓÔÁ ÐÁÔÇÓÉÁ ÁÐÏ ÔÏÕÓ ÈÕÅËËÙÄÅÉÓ ÁÍÅÌÏÕÓ(EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
Στις 677 έχουν φτάσει, μέχρι στιγμής, οι κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κυρίως για δένδρα που έπεσαν στην Αττική, αλλά και για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που ξεκόλλησαν από τους θυελλώδεις ανέμους.
Ένα από τα δένδρα έπεσε -περίπου στη 1:30 το μεσημέρι- στην οδό Σταδίου, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.
Ελαφρά, τραυματίστηκε ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής των ΕΛΤΑ, που περνούσε την ώρα που έπεσε το τεράστιο δένδρο και ο οποίος διακομίστηκε προληπτικά στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ μια οδηγός γλίτωσε την τελευταία στιγμή, με ελαφρές ζημιές, μόνο, στο αυτοκίνητό της.
Η οδός Σταδίου έκλεισε για αρκετή ώρα, μέχρι να κόψουν οι πυροσβέστες το πεσμένο δένδρο και να το απομακρύνουν. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 15:00.
Ζημιές από δένδρα που έπεσαν έχουν υποστεί αρκετά αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο, ενώ πολλά δένδρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες.
Μέχρι και αυτή την ώρα, 70 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.
Ακατάλληλο το νερό στο Ναύπλιο λόγω της κακοκαιρίας
Ακατάλληλο για οικιακή χρήση είναι το νερό στο Ναύπλιο, λόγω έντονης θολότητας και συστήνεται στους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν.
Σύμφωνα με τον δήμο Ναυπλιέων, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επηρέασαν το νερό των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη, με συνέπεια να έχει επηρεαστεί η ποιότητα του νερού.