ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει κοτόπουλο με μανιτάρια στη λαδόκολλα

kotopoulo-570
Ξέχνα ότι είχες δοκιμάσει από  κοτόπουλο. Η πιο γευστική συνταγή είναι εδώ.

ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλου (μονά)
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
250 γρ. πατάτες baby βρασμένες με τη φλούδα τους και κομμένες σε 3 ή 4 φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 - 3 κούπες χορταρικά (αντίδια βάλαμε εμείς)
φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο
2+2+4 κ.σούπας ελαιόλαδο
8 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
2 κ.σούπας ούζο
8 κ.σούπας παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από λαδόκολλα μήκους 40 εκ. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια από αλουμινόχαρτο μήκους 40 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, φρέσκα αρωματικά σε κλωνάρια και 2 κ.σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα αρωματικά σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να ξεκινάει να ψήνεται (8 λεπτά περίπου). Αφαιρούμε από το τηγάνι και πετάμε τα αρωματικά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πατάτες, τα αντίδια αλάτι και πιπέρι και 2κ.σ ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την κρέμα και το ούζο.
Ετοιμάζουμε 4 πακέτα βάζοντας από κάτω το αλουμινόχαρτο, πάνω την λαδόκολλα και τσακίζουμε ελαφρά τις άκρες προς τα πάνω. Μοιράζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια στα 4 πακετάκια. Από πάνω ρίχνουμε αρκετά ψιλοκομμένα αρωματικά. Σε κάθε ένα πακετάκι ρίχνουμε το 1/4 από το μείγμα με τα υγρά μας. Από πάνω ρίχνουμε 2 κ.σούπας παρμεζάνα για κάθε πακέτο. Σε κάθε πακετάκι ακουμπάμε και από ένα φιλέτο κοτόπουλο. Κλείνουμε σαν πουγκί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και αφήνουμε τους καλεσμένους μας να ανοίξουν τα πακέτα τους.