ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Παρά τις διαψεύσεις: Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, η οποία γίνεται αυτές τις ώρες όχι σε κάποια από τις γιγαντιαίες αίθουσες κεντρικού ξενοδοχείου, αλλά σε μία πολύ λιγότερων τετραγωνικών αίθουσα σε σχέση με το παρελθόν. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την "τσογλανοποίηση"(!!!) της ελληνικής κοινωνίας, με τα λιγοστά στελέχη του κόμματος που παρακολουθούσαν από τις κάτω θέσεις να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
Όμως η σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται μάλλον για έναν αντιπερισπασμό από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά για μία επί της ουσίας πολιτική διαμάχη.
Όλες οι πληροφορίες λένε ότι ο Βενιζέλος είναι εξαιρετικά προβληματισμός για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει τελικά να περάσει τον "σκόπελο" των Ευρωεκλογών. Ο κίνδυνος να μην εκλέξει το ΠΑΣΟΚ ούτε καν έναν ευρωβουλευτή είναι μεγάλος, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεγραφτεί οριστικά το ΠΑΣΟΚ από τον χάρτη των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ανά την Ευρώπη.
Το εγχείρημα να μην κατεβεί το ΠΑΣΟΚ με δική του ονομασία στις ευρωεκλογές είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να συμβεί, καθώς ο Βενιζέλος δεν θέλει να ταυτιστεί με μία τέτοια οικτρή πολιτική ήττα. Αντ' αυτού προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να περάσει ανώδυνα την δοκιμασία των ευρωεκλογών, και στο μεταξύ να έχει ολοκληρωθεί και η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωσης.
pasok
Στα τέλη Μαΐου λοιπόν θα έρθει η στιγμή κατά την οποία η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με το "κουστούμι" του νέου Μνημονίου υπό μορφή κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων, θα είναι η κατάλληλη συγκυρία- όπως ήδη προεξοφλούν στο παρασκήνιο αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- να πετάξει την "ωρολογιακή βόμβα" του κόμματος σε μία διάδοχη κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπείται από ένα νεότερο στέλεχος.
Ακούγεται ήδη το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη, του γραμματέα του Κόμματος, ως διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οποιοσδήποτε όμως κι αν αναλάβει την θέση του Προέδρου, είναι εξαιρετικά απίθανο να καταφέρει να αναστρέψει την τροχιά αποσύνθεσης στην οποία βρίσκεται ήδη το ΠΑΣΟΚ.
Πρόθεση του Βενιζέλου φέρεται να είναι να διατηρήσει τους κυβερνητικούς θώκους του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, εγκαθιδρύοντας ένα μοντέλο διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ με κάποιο άλλο στέλεχος ως επικεφαλής.
Όπως και να 'χει πάντως η ουσία είναι ότι το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ πνέει πλέον τα λοίσθια, κάτι που φέρεται να δηλώνει σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις και ο Κώστας Σημίτης. Ίσως βέβαια όχι τυχαία, καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει να προωθήσει το εγχείρημα των 58....


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/385040/para-tis-diapseyseis-shedio-apohorisis-toy-venizeloy#ixzz2oDi7vhqU