ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Κατερίνη Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ






Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2013  ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας, στην αίθουσα συνελεύσεων της πρώην ΕΑΣ Πιερίας, στην Κατερίνη.
Στην Συνέλευση παραβρέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός καπνοπαραγωγών μελών του συνεταιρισμού που έσπευσε να ενημερωθεί για τις νεότερες εξελίξεις που υπάρχουν, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στον χώρο αυτό.
Ο Πρόεδρος του Α.Κ.Σ. Πιερίας Διονύσης Παππάς ξεκίνησε την διαδικασία ενημέρωσης προς τους καπνοπαραγωγούς για την πορεία του συν/σμού και την κατάσταση που είναι σήμερα.
Αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήρθαν μετά την εναρμόνιση βάσει του νέου Νόμου 4015/2011 και με τον οποίο η Ομάδα Καπνού λειτουργεί πλέον ως ένας Αγροτικός Συνεταιρισμός.
Από τους παρευρισκόμενους αγρότες εκφράσθηκαν πολλά ερωτήματα και απορίες για την λειτουργία του συν/σμού. Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με το θέμα των τιμών που καθόρισε την φετινή περίοδο το καπνεμπόριο από την οποία οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής έχουν λόγους να μην είναι ικανοποιημένοι.
Ο Πρόεδρος του Α.Κ.Σ. Πιερίας Διονύσης Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα εφαρμογής της νέας ΚΑΠ της περιόδου 2014-2020 που έχει σχέση με την καπνοπαραγωγή και εκτίμησε ότι η Πιερία θα έχει στο μέλλον σημαντικές απώλειες στον κλάδο. Ο καπνός δέχεται ανελέητο πόλεμο, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσης Παππάς.
Ο οικονομολόγος Γιάννης Παπαδόπουλος στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην αλλαγή λειτουργίας που έρχεται από την 1-1-2014 για τους αγρότες και περιλαμβάνει την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για την οποία το ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο το τελικό ποσό φορολόγησης και όπου ο Συνεταιρισμός θα παρέχει υπηρεσίες στα μέλη του. Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων που έγιναν για τα θέματα αυτά.
Ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας με δράσεις του θα βρεθεί στο μέλλον ακόμη πιο κοντά στους καπνοπαραγωγούς μέλη του, προσφέροντάς τους υπηρεσίες και προϊόντα.